6 Σεπτέμβριος 2016, 17:24 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Σεπτέμβριος 2016, 17:28

Πώς θα χορευτεί το ομάλ’ για να μπει στο Γκίνες ως ο πρώτος ποντιακός χορός

  • Πώς θα χορευτεί το ομάλ’ για να μπει στο Γκίνες ως ο πρώτος ποντιακός χορός
    Ο χάρτης της ΔΕΘ που έδωσαν στη δημοσιότητα οι αδερφοί Τσαχουρίδη, ενόψει του χορού για Γκίνες

Μπορεί να είναι διάσημο για τα ρεκόρ που περιλαμβάνει, ωστόσο είναι εξίσου διάσημο για το πόσο αυστηρό είναι. Ο λόγος για το βιβλίο καταγραφής παγκόσμιων ρεκόρ Γκίνες, το πρώτο σε πωλήσεις βιβλίο όλων των εποχών, παγκοσμίως. Προκειμένου να κατοχυρωθεί ένα ρεκόρ όλα πρέπει να λειτουργήσουν στην εντέλεια, και οι άνθρωποι της Guiness World Records, που έχει τα δικαιώματα για την έκδοση του βιβλίου, να… πειστούν ότι όντως έχει συμβεί κάτι που αξίζει να φιλοξενηθεί στον ετήσιο τόμο.

Η κατηγορία Pontic Dance έχει ήδη ανοίξει επίσημα στο Ρεκόρ Γκίνες.

Έτσι, λίγο πριν από την 13η Σεπτεμβρίου, την ημέρα που χορευτές θα κυκλώσουν την 81η ΔΕΘ χορεύοντας το μεγαλύτερο ομάλ’ του κόσμου, και διεκδικώντας για πρώτη φορά θέση στο διάσημο βιβλίο για έναν ποντιακό χορό, οι αδερφοί Τσαχουρίδη (που έχουν και την πρωτοβουλία) έδωσαν στη δημοσιότητα έναν… οδικό χάρτη!

Προκειμένου να γίνει σωστά ο κύκλος, και κατά συνέπεια να επιτευχθεί το ρεκόρ, θα πρέπει να κυκλωθεί όλη η ΔΕΘ μέσα σε περίπου 15 λεπτά. Η σκηνή πάνω στην οποία θα βρίσκονται ο Κωνσταντίνος και ο Ματθαίος Τσαχουρίδης έχει στηθεί στην είσοδο από την πλατεία ΧΑΝΘ, ωστόσο οι χορευτές θα πρέπει να αναπτυχθούν κατά μήκος των οδών Αγγελάκη, Εγνατία, Γ΄ Σεπτεμβρίου και της Λεωφόρου Στρατού.

Η ΔΕΘ χωρίζεται σε 36 σημεία, σε κάθε ένα από τα οποία θα βρίσκονται οι «συντονιστές». Η κίνηση των χορευτών, προκειμένου να δημιουργηθεί ο μεγαλύτερος σε μήκος κύκλος, θα γίνει προς τα πάνω (πύλη Εμπορίου, μεταξύ 15 και 16) και προς τα κάτω (πλατεία ΧΑΝΘ, μεταξύ 1 και 36).

Για να είναι έγκυρο το ρεκόρ θα πρέπει οι χορευτές να ξεκινήσουν όλοι μαζί, αφότου κλείσει ο κύκλος. Όπως τονίζουν οι Ματθαίος και Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης, όλοι οι συμμετέχοντες θα βρεθούν μπροστά στην κάμερα (επίγεια και εναέρια), η οποία θα καταγράφει λεπτό προς λεπτό τον κύκλο.

  • Οι δηλώσεις συμμετοχής των γκρουπ στο τηλέφωνο 2310 291522.
  • Γενική είσοδος: 3 ευρώ.