6 Σεπτέμβριος 2016, 18:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Σεπτέμβριος 2016, 15:35

Άνθρωπος της Λαγκάρντ ο πρόεδρος του νέου υπερταμείου

  • Άνθρωπος της Λαγκάρντ ο πρόεδρος του νέου υπερταμείου

Γάλλος, ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος, ο Ζακ Λε Παπ, (που ήταν στενός συνεργάτης της Κριστίν Λαγκάρντ), αναμένεται να αναλάβει τη θέση του προέδρου του εποπτικού συμβουλίου του νέου υπερταμείου ιδιωτικοποιήσεων που πρέπει να συστήσει η κυβέρνηση. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει το Reuters από πηγή του στη Γαλλία.

Αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης δήλωσε στο Reuters ότι δεν έχει ληφθεί ακόμη τελική απόφαση, αλλά δεν αρνήθηκε ότι ο Λε Παπ έχει επιλεγεί από τους δανειστές.

Με βάση το μνημόνιο, το νέο ταμείο ιδιωτικοποιήσεων θα έχει πενταμελές εποπτικό συμβούλιο, που θα επιλέγεται από το ΔΣ του, και θα εγκρίνει τις απολύσεις ανώτατων διοικητικών στελεχών του. Οι δανειστές προτείνουν δύο εκ των μελών του εποπτικού συμβουλίου και η κυβέρνηση τους άλλους τρεις, ενώ και οι δύο πλευρές έχουν δικαίωμα βέτο.

O Λε Παπ αυτή τη στιγμή υπηρετεί ως γενικός επιθεωρητής οικονομικών στην περιφέρεια του Παρισιού, ενώ στο παρελθόν είχε διατελέσει γενικός γραμμάτεας στην Air France KLM. Την περίοδο 2007-2011 είχε διατελέσει αναπληρωτής διευθυντής στο γραφείο της Κριστίν Λαγκάρντ, όταν η σημερινή επικεφαλής του ΔΝΤ ήταν υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας.