6 Σεπτέμβριος 2016, 14:37 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Σεπτέμβριος 2016, 13:33

Παραολυμπιακοί Ρίο: Προβλήματα με το καλημέρα για την ελληνική αποστολή

  • Παραολυμπιακοί Ρίο: Προβλήματα με το καλημέρα για την ελληνική αποστολή
    Τα μέλη της ελληνικής αποστολής φτάνουν στο Παραολυμπιακό Χωριό στο Ρίο (φωτ.: Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή)

Το Ρίο μετρά ξανά αντίστροφα, αυτή τη φορά για την έναρξη των Παραολυμπιακών Αγώνων, αλλά όπως όλα δείχνουν οι Βραζιλιάνοι θα τρέχουν και πάλι ως την τελευταία στιγμή προκειμένου να είναι όλα έτοιμα. Τη Δευτέρα, μόλις τρία 24ωρα πριν από την τελετή έναρξης, στο Ολυμπιακό Πάρκο, όπου φιλοξενούνται τα περισσότερα αθλήματα, τα συνεργεία δούλευαν εντατικά, ωστόσο σε πολλές περιπτώσεις τα προβλήματα δείχνουν να είναι άλυτα.

Οι χρόνοι παράδοσης των τροποποιημένων εγκαταστάσεων δύσκολα θα τηρηθούν, ενώ πολλές αποστολές έχουν ήδη εκφράσει παράπονα.

Για παράδειγμα, στον αγωνιστικό χώρο που θα διεξαχθεί το μπότσια, αλλά και στο προπονητήριο, το δάπεδο είναι σε κάκιστη κατάσταση. Έτσι οι αθλητές, ανάμεσά τους και ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης, αναμένεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα καθώς πρόκειται για ένα άθλημα που απαιτεί ακρίβεια και τα αποτελέσματα κρίνονται στα χιλιοστά.


Άποψη του Παραολυμπιακού Χωριού (φωτ.: Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή)

Η ελληνική αποστολή, πάντως, τα βρήκε… σκούρα με το καλημέρα. Οι εγκαταστάσεις στο Παραολυμπιακό Χωριό εγκαταλείφθηκαν μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων, με αποτέλεσμα τα δωμάτια των αθλητών να είναι σε άθλια κατάσταση. Από προφυλακτικά μέχρι βουλωμένες τουαλέτες, σκουλήκια και πλημμυρισμένα δωμάτια, τα οποία έπρεπε να καθαριστούν το συντομότερο δυνατόν προκειμένου να φιλοξενήσουν τα μέλη της αποστολής.

Εκτός όλων των άλλων υπήρξε και θέμα με χαμένες αποσκευές, στις οποίες συμπεριλαμβανόταν και αγωνιστικός εξοπλισμός. Χρειάστηκαν 16 ώρες προκειμένου να εντοπιστούν, και η καρδιά όλων να πάει στη… θέση της. Σχετικά τυχερός ήταν και μέλος-συνοδός της ελληνικής αποστολής ο οποίος έπεσε θύμα «ποντικών» μέσα στο Παραολυμπιακό Χωριό. Χρήματα και κινητό τηλέφωνο έκαναν φτερά, ωστόσο κατάφερε να βρει τις κάρτες και τα ταξιδιωτικά του έγγραφα.

Λιγότερο τυχερά ήταν τα μέλη της ισπανικής αποστολής που έχασαν ένα σημαντικό χρηματικό ποσό, γεγονός που έκανε την ηγεσία της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής να ζητήσει αύξηση των μέτρων ασφαλείας..