5 Σεπτέμβριος 2016, 23:53 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Σεπτέμβριος 2016, 00:17

Πρωτοφανή επεισόδια στην κλήρωση της Football League

  • Πρωτοφανή επεισόδια στην κλήρωση της Football League
    Πρωτοφανή όσα συνέβησαν στο Αττικό Άλσος μετά την κλήρωση της Football League (φωτ.: gazzetta.gr‎.)

Περίπου 15 άτομα με κράνη εισέβαλαν στο χώρο του Αττικού Άλσους που έγινε η κλήρωση της Football League και τα έκαναν στην κυριολεξία γυαλιά-καρφιά. Για μερικά  λεπτά επικράτησε πανδαιμόνιο αφού οι άγνωστοι πέταξαν αντικείμενα και συνεπλάκησαν με τους ανθρώπους της εταιρίας που είχαν την ευθύνη φύλαξης του χώρου, φωνάζοντας συνθήματα κατά του προέδρου της ΕΠΟ Γιώργου Γκιρτζίκη, σύμφωνα με την gazzetta.gr‎.

Θύμα της πρωτοφανούς επίθεσης έπεσε φωτορεπόρτερ του πρακτορείου Intime, ο οποίος τραυματίστηκε ενώ προκλήθηκαν υλικές ζημιές και στα αυτοκίνητα των παρευρισκόμενων.

Στον χώρο βρίσκονταν παράγοντες όλων των ομάδων της κατηγορίας, αλλά και ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης.

Τα επεισόδια καταδίκασε με ανακοίνωσή του ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής. «Η απαράδεκτη επίθεση στο χώρο διεξαγωγής της κλήρωσης της Football League είναι απολύτως καταδικαστέα. Αποδεικνύει τη βαθιά κρίση και την ανυποληψία την οποία έχει περιέλθει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ωστόσο η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν μπορεί να διορθωθεί με βιαιοπραγίες και άνανδρες επιθέσεις πολλών απέναντι σε λίγους και οπλισμένων απέναντι σε μικρά παιδιά.

»Θεωρώ βέβαιο ότι και αυτή τη φορά η ελληνική αστυνομία θα εξιχνιάσει την υπόθεση και οι υπεύθυνοι αυτής της άνανδρης επίθεσης, που προκάλεσε και το σοβαρό τραυματισμό ενός εργαζόμενου ανθρώπου, θα λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης» σημείωσε ο Σταύρος Κοντονής.

Η ανακοίνωση του ΠΑΟΚ
Αποτροπιασμό για τα επεισόδια εξέδωσε με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ ΠΑΟΚ σημειώνοντας ότι «η βία δεν έχει καμία θέση στο ποδόσφαιρο και δεν δικαιολογείται υπό καμία προϋπόθεση. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειες των υπερκείμενων αρχών να καταπολεμήσουν τέτοιου είδους περιστατικά, τιμωρώντας φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς».