5 Σεπτέμβριος 2016, 19:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2016, 18:56

Η Πολεμική Αεροπορία χόρεψε συρτάκι την Κόκκινη Πλατεία (βίντεο)

  • Η Πολεμική Αεροπορία χόρεψε συρτάκι την Κόκκινη Πλατεία (βίντεο)
    (Φωτ.: EPA / Maxim Shipenkov)

Στην Κόκκινη Πλατεία, εκεί που ρίχνει τη σκιά του ο Πύργος του Σωτήρος, η μικτή μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού, υπό την καθοδήγηση του μαέστρου Αλέξανδρου Λιτσαρδόπουλου, έδειξε στη Μόσχα πώς… χορεύεται το συρτάκι, ενώ την οδήγησε και στους «Δρόμους της φωτιάς» του Βαγγέλη Παπαθανασίου.

Το ελληνικό Σμήνος Μουσικής πήρε μέρος στο διεθνές φεστιβάλ Στρατιωτικών Μουσικών Σχημάτων «Spasskaya», που ολοκληρώθηκε το Σάββατο.

Αν και σχετικά νέο, το φεστιβάλ έχει αναδειχθεί σε ένα από τα πιο σημαντικά πολιτιστικά γεγονότα στη ρωσική πρωτεύουσα. Στο φετινό «Spasskaya», το ένατο κατά σειρά, συμμετείχαν 22 στρατιωτικές μπάντες από 12 χώρες. Το μουσικό πρόγραμμα περιλάμβανε στρατιωτικά εμβατήρια και αντιπροσωπευτικά κομμάτια από παγκόσμια μουσική σκηνή, καθώς και από τις χώρες προέλευσης των συγκροτημάτων.

Το Σμήνος Μουσικής αποτελείται από τρεις αξιωματικούς και 39 υπαξιωματικούς, ενώ έχει και μια επταμελή ελαφρά ορχήστρα. Συμμετέχει σε εθνικές, τοπικές και θρησκευτικές εορτές και σε πολιτιστικές εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, ενώ έχει εκπροσωπήσει την Πολεμική Αεροπορία σε διεθνή φεστιβάλ.