5 Σεπτέμβριος 2016, 18:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2016, 18:34

Την Τρίτη η κηδεία του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Βέλιου

  • Την Τρίτη η κηδεία του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Βέλιου

Την Τρίτη στις τρεις το μεσημέρι, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, θα γίνει η κηδεία του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Βέλιου που έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Κυριακής (4/9), σε ηλικία 63 χρόνων, με τη μέθοδο της «μη υποβοηθούμενης ευθανασίας». Όπως αναφέρει η ΕΣΗΕΑ, πραγματοποίησε την τελευταία επιθυμία του, να πεθάνει με αξιοπρέπεια, προτού η σοβαρή ασθένεια από την οποία έπασχε τον φθείρει περαιτέρω, σωματικά και διανοητικά.

«Η περίπτωση του Αλέξανδρου Βέλιου συγκλόνισε το πανελλήνιο με την πρόσφατη δημόσια εξομολόγησή του ότι του απομένουν μόνο λίγοι μήνες ζωής, λόγω της προχωρημένης κατάστασης του καρκίνου και προανήγγειλε το θάνατό του ως επιλογή, ανακινώντας έτσι τη συζήτηση γύρω από ένα θέμα–ταμπού για τη χώρα μας, την ευθανασία», σημειώνει η ανακοίνωση της Ενώσεως Συντακτών. Πριν φύγει από τη ζωή άφησε δύο ιδιόχειρες σημειώσεις τις οποίες και δημοσιεύει ο ιστότοπος prettylife.gr.

O Αλέξανδρος Βέλιος γεννήθηκε στις 14/5/1953 στην Αθήνα. Σπούδασε Φιλοσοφία στο Παρίσι. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα στο Βήμα και συνέχισε στην Μεσημβρινή. Διετέλεσε διευθυντής ενημέρωσης στο Κανάλι 15, διευθυντής του δημοτικού ραδιοφώνου Πειραιά, ενώ από το 1990 ξεκίνησε να παρουσιάζει δική του εκπομπή στο τηλεοπτικό Κανάλι 29 με το οποίο εξακολούθησε να συνεργάζεται σε όλες τις φάσεις της μετεξέλιξής του (Κανάλι 5, Extra, Αlter). Επίσης, διετέλεσε πολιτικός σύμβουλος του Δημήτρη Δασκαλόπουλου. Aπό το 1995 ήταν υπεύθυνος της σειράς δοκιμίων Micromega στις εκδόσεις Ροές.