5 Σεπτέμβριος 2016, 16:43 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2016, 17:23

Παρουσία Προέδρου της Δημοκρατίας και Αρχιεπισκόπου η εκδήλωση για τη Μικρασία

  • Παρουσία Προέδρου της Δημοκρατίας και Αρχιεπισκόπου η εκδήλωση για τη Μικρασία
    (Φωτ.: iaath.gr / Χρήστος Μπόνης)

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, το βράδυ της Κυριακής (4/9), η εκδήλωση «Μικρασία: Φεύγαμε και για σένα λέγαμε», που διοργάνωσε η Μητρόπολη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας θέλοντας να τιμήσει τις ρίζες της.

«Τέτοιες εκδηλώσεις δεν χρειάζονται λόγια. Τα συναισθήματα είναι εκείνα που πλημμυρίζουν την καρδιά μας. Μας προβληματίζουν και μας δίνουν κουράγιο. Τέτοια ωραία πράγματα στην πατρίδα μας γιατί να τα ψαλιδίζουμε;» αναρωτήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος, και συμπλήρωσε: «έχουμε τόσο περιεχόμενο και τόσο πολιτισμό, και θέλουμε να βλέπουμε ξεροπήγαδα άλλων χωρών;».


(Φωτ.: iaath.gr / Χρήστος Μπόνης)

Το κοινό, που γέμισε ασφυκτικά το Ηρώδειο, απόλαυσε μια δίωρη μουσικοχορευτική εκδήλωση μνήμης και τιμής στις ρίζες των προγόνων, στους ανθρώπους που με κόπους και θυσίες προσπάθησαν να ξαναχτίσουν τη ζωή τους μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή.


(Φωτ.: iaath.gr / Χρήστος Μπόνης)

Στην εκδήλωση συμμετείχαν σπουδαίοι καλλιτέχνες, χορευτικές ομάδες καθώς και σύλλογοι που φέρουν τη σφραγίδα του μικρασιατικού πολιτισμού. Υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της Σοφίας Σπυράτου, 150 χορευτές, ηθοποιοί, τραγουδιστές και μουσικοί ταξίδεψαν τους θεατές στη Σμύρνη, την Πόλη, την Καππαδοκία και τον Πόντο. Ήταν ένα πολιτισμικό ταξίδι το οποίο συνδυάστηκε με κείμενα μεγάλων λογοτεχνών και ποιητών που ανέδειξε αυτός ο τόπος όπως η Διδώ Σωτηρίου, ο Γιώργος Σεφέρης, ο Ηλίας Βενέζης, ο Φώτης Κόντογλου, κ.ά.


(Φωτ.: iaath.gr / Χρήστος Μπόνης)

Τα έσοδα από αυτήν τη μουσικοχορευτική παράσταση, όπως αναφέρει η Αρχιεπισκοπή Αθηνών, προορίζονται για την ενίσχυση των ιδρυμάτων της τοπικής Εκκλησίας.

Εκδηλωσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ04
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
2016
21:00
Ένα μουσικοχορευτικό ταξίδι σε Σμύρνη, Κωνσταντινούπολη, Καππαδοκία και Πόντο.