4 Σεπτέμβριος 2016, 20:52 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Σεπτέμβριος 2016, 19:09

Μαξίμου: Κροκοδείλια τα δάκρυα για τους εργαζόμενους στα κανάλια

  • Μαξίμου: Κροκοδείλια τα δάκρυα για τους εργαζόμενους στα κανάλια
    Μέγαρο Μαξίμου (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)

Το Μαξίμου φαίνεται ότι έχει αποφασίσει να ανεβάσει τους τόνους της αντιπαράθεσης για τα κανάλια, εκτιμώντας ότι η κυβέρνηση βγήκε ενισχυμένη από τη διαδικασία και κυρίως από τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν από τη δημοπράτηση των τηλεοπτικών αδειών. Λίγες ώρες λοιπόν πριν τη συνάντηση του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά με τους νέους καναλάρχες, περνά στην αντεπίθεση με διαρροές δηλώσεων κυβερνητικών αξιωματούχων.

Για διαγωνισμός που έθεσε τέλος σε ένα καθεστώς αυθαιρεσίας, που ίσχυσε στην χώρα για δεκαετίες, κάνει λόγο το Μαξίμου. «Το σύστημα που εξασφάλιζε ταυτόχρονα δωρεάν συχνότητες, σκανδαλώδη δανειοδότηση και επιχειρηματική ισχύ στους καναλάρχες, δεύτερον, πολιτική κάλυψη και επικοινωνιακή ασυλία στους τραπεζίτες καιανεξάντλητη προβολή και οικονομικές πλάτες στο πολιτικό κατεστημένο, έφτασε στο τέλος του», αναφέρει επίσης.

Το Μαξίμου κατηγορεί την αντιπολίτευση και κυρίως τη ΝΔ για κροκοδείλια δάκρυα, μια και βάζουν μπροστά τους εργαζόμενους χωρίς να έκαναν το ίδιο στο παρελθόν όταν έκλεισαν κανάλια και εφημερίδες.

Για τους εργαζόμενους το Μαξίμου υποστηρίζει ότι: «Αντίθετα με τα όσα διακηρύσσουν οι κλαίοντες κροκόδειλοι, η κυβέρνηση παρακολουθεί πολύ στενά και πολύ προσεκτικά το ζήτημα των εργαζομένων στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα. Υπάρχουν δύο νέα κανάλια που έχουν πάρει άδειες, γεγονός που σημαίνει ότι με βάση τον νόμο δημιουργούνται τουλάχιστον 800 θέσεις εργασίας, στις οποίες πρέπει να συνυπολογιστούν οι 60 θέσεις που πρέπει να καλυφθούν σύμφωνα με τον νόμο, στα κανάλια που λειτουργούν ήδη. Οι επιχειρήσεις που δεν πήραν άδεια, μπορούν επίσης να συνεχίσουν την λειτουργία τους. Είτε διεκδικώντας θεματική άδεια, είτε παρέχοντας το πρόγραμμά τους διαδικτυακά, είτε εντάσσοντάς το σε συνδρομητικές πλατφόρμες».

Νωρίτερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη με συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ χαρακτήρισε τους τηλεοπτικούς σταθμούς «αυθαίρετα σε δασική έκταση».

«Αν έχετε χτίσει αυθαίρετη επιχείρηση, χωρίς άδεια λειτουργίας σε δασική έκταση και σας αποβάλλουν απ' αυτήν μπορείτε να πείσετε στ' αλήθεια ότι διώκεστε, ότι σας ξεσπιτώνουν; Αν έχετε διαλέξει να μη συμμετάσχετε σε διαγωνισμό που αφορά τη συνέχιση της δραστηριότητάς σας, κάποιος άλλος πετά στο δρόμο τους εργαζόμενούς σας;» ανέφερε χαρακτηριστικά.