4 Σεπτέμβριος 2016, 18:49 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Σεπτέμβριος 2016, 19:13

Σύλληψη 37χρονου για πορνογραφία ανηλίκων

  • Σύλληψη 37χρονου για πορνογραφία ανηλίκων

Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος 37χρονου Έλληνα, για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου, σχηματίστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας. Με τη συμμετοχή της σε παγκόσμια επιχείρηση για την πάταξη της πορνογραφίας ανηλίκων κατάφερε να ταυτοποιήσει ηλεκτρονικά ίχνη χρηστών του διαδικτύου εντός της ελληνικής επικράτειας, που κατείχαν και μπορούσαν να μοιράσουν αντίστοιχο υλικό.

Τα παραπάνω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών η οποία και εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Από την αστυνομική διαδικτυακή έρευνα που επακολούθησε, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του συλληφθέντα. Σε έρευνα που έγινε στις 2 Σεπτεμβρίου στην οικία του 37χρονου, σε νησί του Ιονίου, εξακριβώθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση, ενώ στη κατοχή του βρέθηκε υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εσωτερικός σκληρός δίσκος και κινητό τηλέφωνο, τα οποία θα αποσταλούν στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για την περαιτέρω εργαστηριακή τους διερεύνηση. Η συλληφθείς με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία  οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή κακόβουλες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας: τηλ.: 11188 / e-mail: ccu@cybercrimeunit.gov.gr / εφαρμογή για έξυπνα τηλέφωνα: Cyberkid / twitter: @CyberAlertGR.