3 Σεπτέμβριος 2016, 22:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Σεπτέμβριος 2016, 21:57

Συνεργάτης του Πούτιν στο Άγιο Όρος παρά την απαγόρευση εισόδου στην ΕΕ

  • Στο Άγιον Όρος ο Κυριάκος Μητσοτάκης
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Υψηλόβαθμος συνεργάτης του Βλαντιμίρ Πούτιν ταξίδεψε την Ελλάδα και επισκέφθηκε το Άγιο Όρος, παρόλο που του είχε επιβληθεί απαγόρευση εισόδου στην , σύμφωνα με το περιοδικό Τime. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Βλάντισλαβ Σουρκόβ, στενός συνεργάτης του Ρώσου προέδρου με ηγετικό ρόλο την υπόθεση της Κριμαίας, ταξίδεψε στο Άγιο Όρος στις 28 Μαΐου, δηλαδή περίπου την ίδια χρονική περίοδο που το επισκέφθηκε ο Πούτιν.

Το βρετανικό περιοδικό, που επικαλείται ως πηγή τον πατέρα Μακάριο του Άγιου Όρους, αναφέρει πως ο Σουρκόβ ζήτησε να τον δει και να ζητήσει τη συμβουλή του.

Λέγεται ότι του συστήθηκε με το όνομα του και την ιδιότητα του ανώτατου αξιωματούχου του Κρεμλίνου, ενώ συνοδευόταν και από έναν μεταφραστή. Το περιοδικό αναφέρει ακόμη ότι ο πατέρας Μακάριος υποδέχεται εδώ και χρόνια «πλούσιους και με επιρροή φιλοξενούμενους από το ρωσόφωνο κόσμο».

Δημοσιογράφοι του περιοδικού θέλησαν να διασταυρώσουν τις πληροφορίες με αποτέλεσμα να επικοινωνήσουν με το Κρεμλίνο, του οποίου εκπρόσωποι δήλωσαν πως οι συγκεκριμένες πληροφορίες «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» καθώς του έχει απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα.