2 Σεπτέμβριος 2016, 23:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Σεπτέμβριος 2016, 21:57

Σέντρα στις 10 Σεπτεμβρίου «έδειξε» η συνάντηση Κοντονή-Super League

  • Σέντρα στις 10 Σεπτεμβρίου «έδειξε» η συνάντηση Κοντονή-Super League
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ /Αλέξανδρος Βλάχος)

«Το πρωτάθλημα ξεκινάει». Αυτό προκύπτει από τη συνάντηση Λίγκας-Κοντονή, όπου προέκυψε η δέσμευση όλων να δούμε μπάλα στις 10 Σεπτεμβρίου. Βασική προϋπόθεση, να τηρήσει η ΕΠΟ τα συμφωνηθέντα για τη διαιτησία. Αυτή είναι και η αιτία που οι ΠΑΕ καλούν τη FIFA, που έρχεται ξανά ( πιθανότατα την προσεχή Δευτέρα) για να εφαρμοστεί το ισπανικό μοντέλο στη διαιτησία.

Στη σημερινή συνάντηση, που διήρκεσε σχεδόν δύο ώρες, έδωσαν το παρών εκπρόσωποι όλων των ομάδων.

Aποφασίστηκε σέντρα από την 1η αγωνιστική και δόθηκε μια άτυπη παράταση για τις εγγυητικές. Βέβαια, για να φτάσουμε να έχουμε σέντρα στις 10 Σεπτεμβρίου, θα πρέπει η ΕΠΟ να τηρήσει τις δεσμεύσεις της. «Συμφωνήσαμε σήμερα με την Super League να αποταθούμε στην FIFA, κυρίως η Super League και να ζητήσει να πραγματοποιηθεί η συνάντηση με την UEFA και την ΕΠΟ η οποία αναβλήθηκε με αποκλειστική ευθύνη της ΕΠΟ. Όλοι εργαζόμαστε για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα στις 10 του Σεπτέμβρη», τόνισε μεταξύ άλλων ο Σ. Κοντονής.

«Είχαμε γόνιμη και παραγωγική συνάντηση από όλες τις πλευρές. Ο υπουργός μας είπε ότι ζητήματα που δεν αφορούν εμάς έχουν ήδη επιλυθεί. Μας έδωσε σχετικό έγγραφο του Κουτσοκούμνη προς την ΕΠΟ, σύμφωνα με το οποίο FIFA-UEFA είναι έτοιμες ανά πάσα στιγμή να έρθουν στην Αθήνα για να γίνει η συνάντηση που ματαιώθηκε, προκειμένου να συζητήσουμε για τη διαιτησία και το ισπανικό μοντέλο! Εμείς άμεσα θα ζητήσουμε από την ΕΠΟ να γίνει αυτό, ώστε να γίνει πραγματικότητα η επιθυμία μας να ξεκινήσει το πρωτάθλημα στις 10 Σεπτεμβρίου», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Super League Γιώργος Στράτος.


(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Tο παρών στη συνάντηση, εκτός από τον πρόεδρο της Super League και τον νομικό της σύμβουλο Γιάννη Οικονομάκη, έδωσαν οι Δημήτρης Μελισσανίδης και Αλέξανδρος Δέδες από την ΑΕΚ, Γιάννης Βρέντζος από τον Ολυμπιακό, Χρήστος Παναγόπουλος από τον Παναθηναϊκό,  Γιώργος Μποροβήλος από τον Αστέρα Τρίπολης, Βαγγέλης Μπαταγιάννης από τον Ατρόμητο Αθηνών, Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος από τη Βέροια, Σπύρος Παπαθανασάκης από τον  Ηρακλή, Άγγελος Σπίγγος από ΑOK, Αλέξης Κούγιας από την ΑΕΛ, Λάμπρος Μπαλόκας από τον Λεβαδειακό, Χρήστος Πανόπουλος από την Ξάνθη, Φώτης Κωστούλας από τον Παναιτωλικό, Χρήστος Δάρας από τον Πανιώνιο, Δημοκράτης Παπαδόπουλος από τον ΠΑΟΚ, Γιώργος Χριστοβασίλης από τον ΠΑΣ Γιάννινα και Μανώλης Μαθιουλάκης από τον Πλατανιά.