2 Σεπτέμβριος 2016, 18:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Σεπτέμβριος 2016, 18:12

Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ σε ελληνική ταβέρνα (βίντεο)

  • Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ σε ελληνική ταβέρνα (βίντεο)

Απολαμβάνει χαλαρά ουζάκι και χταποδάκι σε ελληνική ταβέρνα, διαβάζοντας την εφημερίδα του, τη γερμανική Frankfurter Allgemeine Zeitung, κάτω από τον καταγάλανο αττικό ουρανό. Ο λόγος για τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, που βρέθηκε σε ταβερνάκι της Αττικής για τις ανάγκες της διαφημιστικής καμπάνιας της γερμανικής εφημερίδας που φέρει τον τίτλο «Πίσω από αυτήν [σ.σ.: την εφημερίδα] βρίσκεται ένα έξυπνο μυαλό».

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος άδραξε μάλιστα την ευκαιρία να μιλήσει για την οικονομική κρίση και να εκφράσει την ικανοποίησή του που η χώρα μας παραμένει στο ευρώ.

«Πάλεψα για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Η φυσική θέση της χώρας είναι στην Ευρώπη», λέει, και συμπληρώνει: «Το ότι το μενού είναι σε ευρώ είναι ικανοποίηση για μένα και όσους δεν ήθελαν να εξελιχθούν διαφορετικά τα πράγματα. Ήμουν πάντοτε από εκείνους που αντιτέθηκαν στο να μιλούμε για την Ελλάδα σαν να ήταν το τελευταίο σκουπίδι. Οι Έλληνες είναι ένα μεγάλο έθνος που υποφέρει από το ότι διοικείται από ένα αδύναμο κράτος», αναφέρει χαμογελώντας ο πρόεδρος της Κομισιόν.