2 Σεπτέμβριος 2016, 14:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Σεπτέμβριος 2016, 14:39

Αλλαγή χώρου της 2ης Γιορτής Γης «Λύρες της Ελλάδας» στη Χαρίεσσα

  • Αλλαγή χώρου της 2ης Γιορτής Γης «Λύρες της Ελλάδας» στη Χαρίεσσα
    (Φωτ.: Εύξεινος Λέσχη Χαρίεσσας / Facebook)

Τι και αν ο καιρός κάνει τα τερτίπια του, η Εύξεινος Λέσχη Χαρίεσσας απτόητη αλλάζει το χώρο διεξαγωγής της εκδήλωσης και τη μεταφέρει στο προαύλιο Δημοτικού Σχολείου Χαρίεσσας. Όλα όμως είναι έτοιμα για το μεγάλο «πάντρεμα» των πολιτισμών…

Για πρώτη φορά σήμερα, οι λύρες που Πόντου, της Θράκης και της Κρήτης θα συναντηθούν, κουβαλώντας μαζί τους τον γαστριμαργικό (και όχι μόνο) πολιτισμό.

Παράλληλα με την καλλιτεχνική εκδήλωση, η Λέσχη θα πραγματοποιήσει και άλλες δράσεις. Σε ειδικά διαμορφωμένα σταντ θα συλλέγονται πλαστικά καπάκια από διάφορα μπουκάλια, με σκοπό να ανακυκλωθούν και να αγοραστούν αναπηρικά αμαξίδια. Η δράση αυτή πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία «Αρωγή».

Επίσης, η «2η Γιορτή Γης» διατηρεί σταθερά το σκοπό της για την ανάδειξη των  ημαθιώτικων καρπών, μέσα από πρωτότυπες και δροσερές προτάσεις χυμών, φρούτων αλλά και τοπικών προϊόντων. Τέλος, τα μικρότερα σε ηλικία παιδιά θα έχουν την χαρά να απασχοληθούν δημιουργικά από τον σύλλογο Art Ville με δράσεις και αθλοπαιδιές που θα έχουν κεντρικό θέμα το... ροδάκινο.

Εκδηλωσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ02
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
2016