2 Σεπτέμβριος 2016, 18:06 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Σεπτέμβριος 2016, 18:15

Αρχαίο Θέατρο Δήλου: Παράσταση μετά από δύο χιλιετίες

  • Αρχαίο Θέατρο Δήλου: Παράσταση μετά από δύο χιλιετίες
    Το Αρχαίο Θέατρο της Δήλου

Ζωντανεύει μετά από 2.100 χρόνια το Αρχαίο Θέατρο Δήλου, με την παράσταση Εκάβη, μια πρόσφυγας στη Δήλο που ανεβάζεται την Παρασκευή 2 και το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου. Στο θέατρο, το οποίο οικοδόμησαν οι Δήλιοι τον 3ο αιώνα π.Χ. ως έκφραση της ανεξαρτησίας τους, το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου παρουσιάζει το έργο που σκηνοθέτησε ο Νίκος Καραγεώργος και στο οποίο πρωταγωνιστεί η Δέσποινα Μπεμπεδέλη.

Η Εκάβη είναι μια ηρωίδα που συμβολίζει την κραυγή για τις φρικαλεότητες του πολέμου.

Η παράσταση υλοποιείται με τη στήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και του Δήμου Μυκόνου, με στόχο την ευαισθητοποίηση για το δράμα των προσφύγων. 


Μια μικρή γεύση από το προωθητικό βίντεο για την παράσταση που ανέβηκε και στο Αρχαίο Θέατρο Στράτου

«Εκεί εξάλλου, στο Αρχαίο Θέατρο της Δήλου, εορτάζονταν οι μεγαλύτερες γιορτές του νησιού, με φημισμένους διονυσιακούς τεχνίτες από κάθε άκρη της ελληνιστικής οικουμένης. Εκεί στεφανώνονταν οι πολυάριθμοι πρόξενοι και ευεργέτες της δηλιακής πόλεως και τελούνταν οι αγώνες της ανεξάρτητης Δήλου. Εκεί, όπου το θαλασσινό κουπί έφερε τις Τρωαδίτισσες για να ενωθούν με τις Δηλιάδες και να υμνήσουν την Άρτεμη», σημειώνει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, παραπέμποντας στα λόγια του Ευριπίδη.

Το θεατρικό δρώμενο τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Οι διοργανωτές δηλώνουν ότι επειδή το θέατρο δεν μπορεί να υποδεχτεί πολύ κόσμο, η παράσταση θα γίνει χωρίς τις συνήθεις ανέσεις, στο φως της ημέρας, ενώπιον εξαιρετικά περιορισμένου κοινού, που θα πρέπει να ακολουθεί πιστά και απαρέγκλιτα τις οδηγίες του προσωπικού της Εφορείας.