2 Σεπτέμβριος 2016, 10:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Σεπτέμβριος 2016, 09:55

Πώς ο Ιβάν Σαββίδης και οι τηλεοπτικές άδειες συνδέονται με τις συντάξεις των Ποντίων (βίντεο)

  • Οριστικός υπερθεματιστής ο Ιβάν Σαββίδης
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)

Μια δήλωση που αιφνιδίασε όσους δεν γνωρίζουν τα του ποντιακού χώρου έκανε ο Ιβάν Σαββίδης εξερχόμενος τα ξημερώματα της Γενικής Γραμματείας Μέσων Ενημέρωσης, όπου επί περίπου 70 ώρες δημοπρατούνταν οι 4 τηλεοπτικές άδειες. Ενώ κάποιος θα περίμενε ότι αφού η εταιρεία του DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED έμεινε εκτός νυμφώνος στην παρούσα φάση αδειοδότησης, εκείνος θα ήταν απογοητευμένος, ο επιχειρηματίας δήλωσε χαρούμενος για το μεγάλο ποσό (246 εκατ. ευρώ), πέραν πάσης προσδοκίας, που συγκεντρώνει η κυβέρνηση από τους λεγόμενους «προσωρινούς υπερθεματιστές» συγχαίροντας μάλιστα τους νικητές. Γιατί;

«Ελπίζω ότι ήρθαν έσοδα που δεν τα υπολόγιζαν, για να βοηθήσουν τους υπερήλικες ανασφάλιστους Πόντιους», είπε ο Ιβάν Σαββίδης!

Ο Πόντιος επιχειρηματίας δήλωσε «χαρούμενος, γιατί μεταξύ άλλων όλα πήγαν και με βάση και το δικό μου σενάριο». Η τοποθέτηση αυτή, επανήλθε εμφατικά στις δηλώσεις του μπροστά στις κάμερες, όταν τόνισε ότι στην τελευταία φάση της δημοπρασίας έδωσε μηδενικές προσφορές, με βάση το δικό του σενάριο. «Αυτό σημαίνει ότι εκπλήρωσα την αποστολή μου», είπε.


Οι δηλώσεις Ιβάν Σαββίδη για δημοπρασία, την παρουσία του στα ΜΜΕ και τις συντάξεις των Ποντίων

Ερωτώμενος για τις γενικότερες προθέσεις του στα Μέσα Ενημέρωσης, ο Ιβάν Σαββίδης παραδέχτηκε ότι ο χώρος των ΜΜΕ τον ενδιαφέρει, γνωρίζει όμως πολύ καλά πόσο κοστίζει και μέσα από τη διαδικασία της δημοπράτησης των αδειών έγινε κατανοητό ότι τα ποσά «ξεφεύγουν πολύ και τότε καταφεύγεις σε εναλλακτική λύση».

«Το ότι θα φτάσουμε κάποια στιγμή να βρισκόμαστε στον χώρο των μίντια είναι βέβαιο», τόνισε ο Ιβάν Σαββίδης.

Κατά τις δηλώσεις του ενώπιον των δημοσιογράφων ερωτήθηκε και για τη διαδικασία, την οποία χαρακτήρισε «πρωτότυπη», που όμως «διαμορφώθηκε με άσχημο τρόπο». «Θύμιζε φυλακή [...] Κάναμε αστεία και λέγαμε μεταξύ μας ότι ίσως είμαστε οι μοναδικοί άνθρωποι που με δική τους πρωτοβουλία, χωρίς την εντολή εισαγγελέα, εγκλειστήκαμε για δεκάδες ώρες!». Διατύπωσε ωστόσο την εκτίμηση πως «η κυβέρνηση έδειξε ότι μπορεί να διεκπεραιώσει δύσκολους και περίπλοκους διαγωνισμούς και είμαι αρκετά χαρούμενος καθώς έχω πει και στον πρωθυπουργό να προχωράει μπροστά».

Ο Ιβάν Σαββίδης βρήκε τα ποσά που πληρώθηκαν για τις άδειες πολύ ψηλά («οι συμμετέχοντες έδειξαν ότι είναι έτοιμοι να πληρώσουν»), αλλά αστειεύτηκε ξεχωρίζοντας τον Γιάννη Αλαφούζο του ΣΚΑΪ λέγοντας χαρακτηριστικά: «Στεναχωρήθηκα που ο Αλαφούζος πλήρωσε λιγότερο από όλους. Θα έπρεπε να πληρώσει περισσότερο».