1 Σεπτέμβριος 2016, 22:52 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Σεπτέμβριος 2016, 23:58

H «Αδούλωτη Κερύνεια» καταγγέλλει το σχέδιο της Άγκυρας με τους εποίκους

  • H «Αδούλωτη Κερύνεια» καταγγέλλει το σχέδιο της Άγκυρας με τους εποίκους
    Κατεχόμενη Κερύνεια. Εξωτερική άποψη της Μονής του Χριστού Αντιφωνητή (ΑΠΕ-ΜΠΕ / Βυζαντινό Μουσείο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ' / STR)

Το βρώμικο σχέδιο της Άγκυρας με τους εποίκους που υπονομεύει την Κυπριακή Δημοκρατία καταγγέλλει η «Αδούλωτη Κερύνεια». Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του το σωματείο η πολιτική φθοράς της υπόστασης της Κυπριακής Δημοκρατίας συνεχίζεται μεθοδικά από την τουρκική διπλωματία, που απλά δημοσιοποίησε την απόφασή της να πολιτογραφηθούν ακόμη 26.000 παράνομοι Τούρκοι έποικοι στα Κατεχόμενα.

«Αντί το γεγονός αυτό να αποτελεί έρεισμα για να στηθεί η Τουρκία στον τοίχο αποτελεί ακόμη ένα γεγονός υπονόμευσης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

»Η υπονόμευση επιτυγχάνεται δυστυχώς με τη συνεργασία των πολιτικών ταγών της Κυπριακής Δημοκρατίας η οποία συνοψίζεται στον τρόπο αντίδρασης τόσο της Κυβέρνησης όσο και των πολιτικών Κομμάτων. Η αντίδραση όλων, συνοψίζεται σε φραστικές καταγγελίες, αντί με πολιτικές πράξεις ουσίας», σημειώνει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Τέλος το σωματείο ζητά να αντιδράσει η Κυπριακή Δημοκρατία σε αυτή την παράνομη τουρκική ενέργεια στα Κατεχόμενα, ιδιαίτερα μετά τα ψηφίσματα 541 και 550 του Συμβουλίου Ασφαλείας και να προχωρήσει σε αντιενέργειες σύμφωνα με τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ.