4 Σεπτέμβριος 2016, 14:07 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Σεπτέμβριος 2016, 20:18

Σύμπραξη Θεόφιλου Πουταχίδη - Απόλας Λέρμι στη Μονή Λαζαριστών

  • Σύμπραξη Θεόφιλου Πουταχίδη - Απόλας Λέρμι στη Μονή Λαζαριστών
    Ο Απόλας Λέρμι και ο Θεόφιλος Πουταχίδης με τον μουσικό Θανάση Σωτηριάδη

Ο ένας μελοποίησε την «Καμπάνα του Πόντου» του Φίλωνα Κτενίδη και ο άλλος τραγούδησε το θρήνο της Πόλης «Πάρθεν η Ρωμανία», μέσα στην Τουρκία, προκαλώντας ποικίλα σχόλια. Και οι δυο τους νέοι και με καλλιτεχνικές ανησυχίες, θα συναντηθούν στη σκηνή της Μονής Λαζαριστών την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016. Ο λόγος για τους καλλιτέχνες Θεόφιλο Πουταχίδη από την Οινόη της Κοζάνης και Απόλας Λέρμι από την Τόνυα του Πόντου.

Για τη συναυλία στη Θεσσαλονίκη, αλλά και τον Απόλας Λέρμι, μίλησε στο pontos-news.gr ο Θεόφιλος Πουταχίδης.

Τον Απόλας τον γνώρισε μέσα από βίντεο που αναρτούσε στο youtube. Εκεί είδε κάποιο βίντεο με μουσική του, το οποίο διασκεύασε. Ύστερα τον προσέγγισε, υπήρξε συνεργασία και έπειτα ήλθε η φιλία. Μια φιλία που όπως λέει ο Θεόφιλος, «τώρα την δένουμε καλύτερα με αυτήν τη συναυλία».


Από εκδήλωση με τον Απόλας Λέρμι στην Τουρκία

Δεν είναι η πρώτη φορά που συνεργάζονται, και στο μέλλον θέλουν να πραγματοποιήσουν συναυλίες στην Τραπεζούντα και την Κωνσταντινούπολη. Η κατάσταση όμως που επικρατεί στη γείτονα χώρα τούς ανησυχεί, και για την ώρα δεν μπορούν να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους.

«Η Τόνυα συναντά την Οινόη της Κοζάνης σε μια μουσική σύμπραξη», μας λέει, καλώντας τον κόσμο να στηρίξει αυτή την προσπάθεια και να παρευρεθεί στη Μονή Λαζαριστών.

Την συναυλία θα ανοίξει ο Θεόφιλος με δικά του κομμάτια ενώ στη συνέχεια θα υποδεχτεί τον Απόλας να πουν μαζί κάποια τραγούδια. Ύστερα το κοινό θα αφεθεί στη μελαγχολική φωνή του Τόνυαλη καλλιτέχνη. Θα πλαισιώνονται από τα χορευτικά τμήματα της Ένωσης Ποντίων Πολίχνης και του Συλλόγου Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου».


Από εκδήλωση με τον Θεόφιλο Πουταχίδη

Βασίλης Καρυοφυλλίδης

  • Θεσσαλονίκη, Μονή Λαζαριστών, 7/9/2016, 21:30.
  • Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 13€ | Θέσεις αριθμημένες: 20€ | Φοιτητικό, κάτοχοι κάρτας ανεργίας / ΑΜΕΑ: 10€ | Παιδιά έως 10 ετών: δωρεάν.
  • Προπώληση εισιτηρίων: www.ticketservices.gr.
  • Οι φωτογραφίες είναι από τα προφίλ των καλλιτεχνών στο Facebook.
Gallery
Εκδηλωσεις