1 Σεπτέμβριος 2016, 15:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Σεπτέμβριος 2016, 14:08

Οι Τούρκοι ομολογούν επεισόδιο με ελληνοκυπριακό σκάφος

  • Νέα πρόκληση της Τουρκίας: Δεσμεύει τρεις περιοχές στο Αιγαίο το 2018

Όχι μόνο παραδέχτηκαν το προκλητικό επεισόδιο σε βάρος ελληνοκυπριακού πλοίου, αλλά οι Τούρκοι προχώρησαν ακόμα περισσότερο ισχυριζόμενοι ότι το απομάκρυναν γιατί ήταν στα δικά τους χωρικά ύδατα!

Μετά τα διαβήματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Άγκυρα αποφάσισε να δώσει τέλος στην σιωπή της σχετικά με νέο επεισόδιο στα ανοιχτά της Κύπρου, στο οποίο εμπλέκεται ένα ελληνοκυπριακό ερευνητικό σκάφος και μια τουρκική φρεγάτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διοχετεύει στον τουρκικό Τύπο η Άγκυρα, στις 21 Αυγούστου, σε περιοχή που βρίσκεται στο τρίγωνο Μερσίνης - Αντιόχειας - Αμμοχώστου την οποία θεωρεί δική της (!), το ελληνοκυπριακό σκάφος «Royal Flash» διεξήγαγε έρευνες στο πεδίο των ενεργειακών κοιτασμάτων. Μια τουρκική φρεγάτα προσέγγισε το σκάφος και ζήτησε από την διοίκηση του να απομακρυνθεί από την περιοχή. Το ελληνοκυπριακό σκάφος αγνόησε την προειδοποίηση του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού και συνέχισε τις έρευνες του σε μια μεγαλύτερη ακτίνα. Το Πολεμικό Ναυτικό της Τουρκίας παρακολούθησε τις κινήσεις του και στις 25 και 26 Αυγούστου έστειλε νέες προειδοποιήσεις στο σκάφος. Τελικά, το ε/κ σκάφος απομακρύνθηκε από την περιοχή και η Λευκωσία προχώρησε σε διαβήματα.