1 Σεπτέμβριος 2016, 14:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Σεπτέμβριος 2016, 13:44

Διαψεύδει ο Λεβέντης ότι πάει με Τσίπρα στις ΗΠΑ

  • Διαψεύδει ο Λεβέντης ότι πάει με Τσίπρα στις ΗΠΑ
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Andrea Bonetti)

«Έχω κληθεί από διμήνου στο φόρουμ αυτό χωρίς να γνωρίζω ότι θα είναι ο πρωθυπουργός. Από τις εφημερίδες έμαθα ότι έχουμε κανονίσει να είμαστε και μαζί. Είναι ευφάνταστοι οι δημοσιογράφοι. Εγώ έχω βγάλει εισιτήρια για τις 17 [...] Δεν γνωρίζω πως θα πάει ο πρωθυπουργός» δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης αναφορικά με τα δημοσιεύματα για πιθανή συνάντηση στη Νέα Υόρκη.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Βήμα FM ο Βασίλης Λεβέντης κλήθηκε να σχολιάσει και την αποχώρηση του Γιάννη Καλλιάνου, ο οποίος είχε παραιτηθεί από εκπρόσωπος Τύπου κάνοντας λόγο για «παλαιοκομματικές νοοτροπίες» του κόμματος, ενώ είχε ταχθεί κατά της έστω και έμμεσης υποστήριξης του Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο χαρακτήρισε πρωθυπουργό που διέλυσε τη χώρα και «αποδείχτηκε ο πλέον αναξιόπιστος».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων είπε πως «ο κ. Καλλιάνος χρησιμοποιείται τώρα. Δεν είναι κακό παιδί. Αυτός ισχυρίστηκε ότι του είπα “θα σε διώξω αν ξανακάνεις κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ”, ενώ εγώ κάνω μεγαλύτερη κριτική. Πώς μπορώ να απαγορεύσω στον συνεργάτη μου να κάνει και εκείνος αυτό που κάνω εγώ;».

Σχολιάζοντας τον Αλέξη Τσίπρα είπε πως «ο πρωθυπουργός μέσα του δεν είναι άδικος άνθρωπος. Είδε έναν Βασίλη Λεβέντη, που μετά από διασυρμό και κακοποίηση 35 ετών, μπήκε στη Βουλή και έχει πέντε απόψεις. Να μην το εκτιμήσει αυτό; Έχει ωριμάσει, είναι ρεαλιστής».

Τέλος, απέκλεισε την πιθανότητα συνεργασίας της Ένωσης Κεντρώων με τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας «να μην ψηφίσει κανένας την Ένωση Κεντρώων στις επόμενες εκλογές, αν κάνω την όποιας φύσεως συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ!

»Δεν μπορώ να συνεργαστώ, γιατί εγώ έχω ορκιστεί στους ψηφοφόρους της Ένωσης Κεντρώων, το 4% που μου δώσανε μετά από 35 χρόνια, να το κάνω 14, 15%. Για λάφυρα δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ η Ένωση Κεντρώων. Ενώ τώρα ο κ. Τσίπρας σχημάτισε μία κυβέρνηση νομής λαφύρων. Έδωσε πέντε υπουργεία στον κ. Καμμένο και τελείωσε η συζήτηση».