3 Σεπτεμβρίου 2016, 11:11 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Σεπτεμβρίου 2016, 11:46

Αχλαδόπιτα με σοκολάτα

  • Αχλαδόπιτα με σοκολάτα

Καλοκαιρινό αλλά και φθινοπωρινό φρούτο, το αχλάδι (όπως και το πορτοκάλι ή η μπανάνα) ταιριάζει τέλεια με τη σοκολάτα. Παντρέψτε τα άφοβα, λοιπόν, και... καλή επιτυχία!

ΥΛΙΚΑ
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 10 γρ. λικέρ
  • 70 γρ. βούτυρο
  • 250 γρ. αλεύρι
  • 8 γρ. ξερή μαγιά ή 16 γρ. φρέσκια μαγιά
  • 5-6 αχλάδια (ανάλογα το μέγεθος)
  • 1 κρόκο αυγού
  • 250 γρ. κουβερτούρα
  • 90 γρ. γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Βάζουμε τη μαγιά σε ένα μπολ μαζί με 8-10 κ.γ. νερό μέχρι να διαλυθεί.
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αυγό, το λικέρ και το βούτυρο και πλάθουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Αν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστο αλεύρι.
  3. Ανοίγουμε σε στρογγυλό φύλλο, αφού αφήσουμε περ. 80 γρ. ζύμης στην άκρη.
  4. Βάζουμε σε ταψάκι ή ταρτιέρα το φύλλο αφού λαδώσουμε, και από πάνω κόβουμε σε λεπτές φέτες τα καθαρισμένα αχλάδια.
  5. Λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το γάλα, και όταν κατεβάσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε πολύ γρήγορα τον κρόκο ανακατεύοντας.
  6. Αδειάζουμε τη σοκολάτα πάνω από τα αχλάδια, απλώνουμε ομοιόμορφα, και με τη ζύμη που κρατήσαμε κάνουμε κορδόνια – λεπτές λωρίδες σχεδιάκια πάνω από την πίτα.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190°, για 30΄.
  8. Πασπαλίζουμε αν θέλουμε πριν σερβίρουμε με άχνη και κανέλλα.


 Δεν χρειάζεται να περιμένουμε τη ζύμη να φουσκώσει επειδή έχει μαγιά. Την ανοίγουμε αμέσως.

  • Πηγή: sintagespareas.gr.