1 Σεπτέμβριος 2016, 09:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Σεπτέμβριος 2016, 09:12

Σέρρα στη γενέτειρα του Αριστοτέλη χόρεψε η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας

  • Σέρρα στη γενέτειρα του Αριστοτέλη χόρεψε η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας
    (Φωτ.: elverias.gr)

Η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας συμμετείχε με το ανδρικό τμήμα χορού και το τμήμα νταουλιού, σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Αριστοτέλη Χαλκιδικής και η επιτροπή των διεθνών βραβείων Gusieppe Sciacca την Κυριακή 28 Αυγούστου 2016.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε  στα αρχαία Στάγειρα, δίπλα από τον αρχαιολογικό χώρο όπου ανακαλύφθηκε ο τάφος του Αριστοτέλη, κι έγινε στο πλαίσιο των εορτασμών της UNESCO που κήρυξε το 2016 «έτος Αριστοτέλη» (με αφορμή τη συμπλήρωση 2.400 χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου φιλοσόφου).

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε την περιοχή ενώ τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς ήταν ο αρχαιολόγος Κωνσταντίνος Σισμανίδης, που ανακάλυψε τον τάφο του πρώτου πανεπιστήμονα της ανθρωπότητας και δάσκαλου του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Στην εκδήλωση συμμετείχε ο δημοφιλής τραγουδιστής Γιάννης Πλούταρχος. Όπως ο ίδιος είπε, συγκινήθηκε βαθύτατα κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης του χορού σέρρα από την δεκαπενταμελή ομάδα της Λέσχης. Το χορευτικό τμήμα της Λέσχης συνόδευσε με τη λύρα του ο Στέφανος Πετρίδης ενώ στο νταούλι ήταν ο Θανάσης Ελευθεριάδης και ο Δημήτρης Ουσταμπασίδης.