31 Αύγουστος 2016, 22:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Σεπτέμβριος 2016, 13:34

Ποντιακή βραδιά ανταμώματος και γλεντιού στην Καλαμαριά

  • Ποντιακή βραδιά ανταμώματος και γλεντιού στην Καλαμαριά
    (Φωτ.: Τμήμα Πολιτισμού Δήμου Καλαμαριάς)

Είκοσι έξι χρόνια συμπληρώνει ο πολιτιστικός θεσμός «Παρά θιν' αλός», που θα πραγματοποιηθεί φέτος από 5 έως 18 Σεπτεμβρίου σε τρεις περιοχές του Δήμου Καλαμαριάς, στην πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού, στο στρατόπεδο Κόδρα και στο Κυβερνείο.

Η ποντιακή βραδιά, στις 14 Σεπτεμβρίου (21:30), στο πρώην στρατόπεδο Μακ/χου Κόδρα, ξεχωρίζει στο παζλ των μουσικών εκδηλώσεων.

Με τους Στάθη Νικολαΐδη και Στάθη Παυλίδη στο τραγούδι και τους Γιώργο Ατματσίδη και Δημήτρη Ξενιτόπουλο στη λύρα, η Ένωση Ποντίων Καλαμαριάς, που συνδιοργανώνει την εκδήλωση, υπόσχεται μια «βραδιά ανταμώματος, χαράς και γλεντιού». Επίσης, τα τμήματα της Ένωσης Ποντίων Καλαμαριάς θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς.

Η αυλαία του φεστιβάλ θα ανοίξει με βραδιά λυρικού τραγουδιού με τη Μυρτώ Παπαθανασίου (5/9, 21:00, Κυβερνείο) και θα κλείσει με συναυλία των Δημήτρη Μυστακίδη, Ελένη Τσαλιγοπούλου και Ματούλα Ζαμάνη (18/9, 21:00, Κυβερνείο). Ήχοι από τζαζ και ροκ, κλασική μουσική αλλά και μεγάλοι λαϊκοί ερμηνευτές θα «πλημμυρίσουν» όλη την Καλαμαριά.


(Φωτ. αρχείου / Τμήμα Πολιτισμού Δήμου Καλαμαριάς)

«Διοργανώνουμε το Παρά θιν' αλός, παρά τη δύσκολη οικονομικά συγκυρία, χωρίς να μειώσουμε την ποιότητα των εκδηλώσεων μας», ανέφερε ο δήμαρχος Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης. «Ο πολιτισμός ενώνει, αμβλύνει τις αντιθέσεις, αποτελεί μια διέξοδο στα αδιέξοδα της κοινωνίας», πρόσθεσε. «Η μουσική πρωτοπορία, η δημιουργία αλλά και η παράδοση, τα συμφωνικά έργα και οι μεγάλοι καλλιτέχνες συναντούν το κοινό της Καλαμαριάς και της Θεσσαλονίκης σε μια πολυδιάστατη γιορτή της μουσικής με έμφαση στην πρωτογενή καλλιτεχνική παραγωγή», ανέφερε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Πολιτισμού, Τουρισμού και Προβολής, Ματθαίος Αμπατζίδης.

Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.