31 Αύγουστος 2016, 17:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 31 Αύγουστος 2016, 16:29

Παραολυμπιακοί Αγώνες Ρίο 2016: Ευχές και στήριξη από ΟΠΑΠ στους Έλληνες αθλητές

  • Παραολυμπιακοί Αγώνες Ρίο 2016: Ευχές και στήριξη από ΟΠΑΠ στους Έλληνες αθλητές
    Ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ Καμίλ Ζίγκλερ και ο διευθύνων σύμβουλος Ντέμιαν Κόουπ μαζί με τον πρόεδρο της ΕΠΕ Γιώργο Φουντουλάκη και αθλητές της ελληνικής αποστολής

Ο ΟΠΑΠ, Μέγας Χορηγός της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, αποχαιρέτησε τους Έλληνες αθλητές, οι οποίοι αναχώρησαν την Τετάρτη (31/8) για να λάβουν μέρος στους Παραολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στο Ρίο της Βραζιλίας από τις 7 έως τις 18 Σεπτεμβρίου. Ο Οργανισμός, για πέμπτη συνεχή χρονιά, στηρίζει ενεργά και τιμάει την «πιο δυνατή ομάδα».

Την Τρίτη, σε ειδική εκδήλωση, έγινε παρουσίαση των αθλητών της ελληνικής αποστολής, μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού και αισιοδοξίας για επιτυχίες και διακρίσεις. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, εκπρόσωποι της ελληνικής Βουλής και της κυβέρνησης, αρχηγοί και εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, καθώς και εκπρόσωποι φορέων. 


Ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ ΑΕ Καμίλ Ζίγκλερ

Ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ ΑΕ Καμίλ Ζίγκλερ δήλωσε: «Ως εταιρεία παραμένουμε πιστοί στη δέσμευσή μας και συνεχίζουμε την προσφορά μας. Πέντε χρόνια τώρα στον ΟΠΑΠ στηρίζουμε ενεργά την Παραολυμπιακή Ομάδα ώστε οι αθλητές μας να έχουν τη δυνατότητα να διεκδικούν και να πετυχαίνουν τους στόχους που θέτουν. Οι προσπάθειές σας, τα εμπόδια που ξεπερνάτε και οι επιτυχίες σας αποτελούν έμπνευση για όλους εμάς.

»Εσείς, οι αθλητές, μας δίνετε ελπίδα και θέληση. Μας δείχνετε πώς να κάνουμε το αδύνατον δυνατό».

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ ΑΕ Ντέμιαν Κόουπ ευχήθηκε κάθε επιτυχία στους αθλητές και πρόσθεσε: «Ανυπομονώ να τους συναντήσω ξανά σε μερικές εβδομάδες, όταν θα έχουν επιστρέψει. Με ή χωρίς μετάλλια θα είναι όλοι νικητές για μένα και θα είναι όλοι νικητές για τον ΟΠΑΠ».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Γιώργος Φουντουλάκης αναγνώρισε την προσφορά του ΟΠΑΠ και εξήρε την πρωτοβουλία του πρόεδρου του Οργανισμού να αποστείλει στο Ρίο, με έξοδα του ΟΠΑΠ, δύο μικρά παιδιά με αναπηρία για να παρακολουθήσουν, με τους συνοδούς τους, τους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες Ρίο 2016 η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί σε 11 αθλήματα. Συγκεκριμένα στην αντισφαίριση με αμαξίδιο, την άρση βαρών σε πάγκο, την ιστιοπλοΐα, την κολύμβηση, το μπότσια, την ξιφασκία με αμαξίδιο, την ποδηλασία, την σκοποβολή, τον στίβο, το τζούντο και την τοξοβολία.