9 Σεπτέμβριος 2016, 22:52 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Σεπτέμβριος 2016, 23:02

«Αλλοτινές πατρίδες 2016» στη Νέα Ερυθραία – Εκδηλώσεις Μνήμης

  • «Αλλοτινές πατρίδες 2016» στη Νέα Ερυθραία – Εκδηλώσεις Μνήμης

Ξεκινούν το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου οι πολιτιστικές εκδηλώσεις «Αλλοτινές Πατρίδες 2016», που διοργανώνει το Κέντρο Έρευνας και Μελέτης της Μικρασιατικής Ερυθραίας (ΚΕΜΜΕ) του Δήμου Κηφισιάς και θα διαρκέσουν μέχρι την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου.

Το πρόγραμμα μεταξύ άλλων περιλαμβάνει θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, παραδοσιακούς χορούς, παρουσιάσεις βιβλίων και ομιλίες.

Μιλώντας για τις φετινές εκδηλώσεις των Μικρασιατών και το ιστορικό ραντεβού που δίνει για ακόμα μια φορά ο Δήμος με τις εκδηλώσεις, ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος τόνισε μεταξύ άλλων: «Οι πατρίδες χάνονται όταν χάνεται η μνήμη. Τρεις ολόκληρες γενιές του ελληνισμού από τις πατρογονικές εστίες τους στη Μικρά Ασία αντιστέκονται στη λήθη, εδώ στη Νέα Ερυθραία. Αντιστέκονται μέσα από τα ήθη και τα έθιμά τους, τη μουσική, τα τραγούδια και τους χορούς τους που θα απολαύσουμε για μια εβδομάδα στη δεύτερη πατρίδα τους, τη δική μας Νέα Ερυθραία».

Από την πλευρά της η πρόεδρος του ΚΕΜΜΕ, Έφη Κούτση, επισήμανε oτι οι «Αλλοτινές Πατρίδες» για μια ακόμη χρονιά θα υπηρετήσουν και θα δοξάσουν τη διαδικασία της μνήμης. Η ιστορική μνήμη είναι ένα λουλούδι που ποτίζεται όχι μόνο με την καταγραφή και την ιστορική μελέτη, αλλά με δράσεις και ενέργειες στην καθημερινότητα, που με τα ζωηρά χρώματα της αμεσότητας αναζωογονούν την ιερότητά της.

Οι χώροι διεξαγωγής των εκδηλώσεων είναι:

  • Βίλα Κώνστα (Λουκή Ακρίτα 4, Καστρί)
  • Δημοτικό Θέατρο Νέας Ερυθραίας (Ιωάννας Δρυμπέτη και Κερκύρας)
  • Λαογραφικό Μουσείο - Ένωση Μικρασιατών (Αλεξάκη-Καρασταμάτη και Ιωάννας Δρυμπέτη 2)
  • Πλατεία 28ης Οκτωβρίου, Νέα Ερυθραία.
Εκδηλωσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ10
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
2016
18:00
Από το Κέντρο Έρευνας και Μελέτης της Μικρασιατικής Ερυθραίας.