31 Αύγουστος 2016, 14:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 31 Αύγουστος 2016, 15:04

Συναγερμός στο Λιμενικό για το σκάφος που εξέπεμψε SOS στην Πάργα

  • Σύλληψη κυβερνήτη σκάφους στη Σκύρο 3
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Άκαρπες παραμένουν μέχρι στιγμής οι έρευνες, για τον εντοπισμό σκάφους στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Πάργας και νότια της Κέρκυρας, το οποίο σύμφωνα με τηλεφώνημα ατόμου που είπε ότι είναι επιβάτης, βρισκόταν σε κίνδυνο. Σκάφη του Λιμενικού από την Πρέβεζα, τη Λευκάδα, την Ηγουμενίτσα και την Κέρκυρα, συμμετέχουν στην επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης του σκάφους, το οποίο προς το παρόν αγνοείται και σύμφωνα με τον άγνωστο μετέφερε 30 επιβάτες.

Πηγές του Λιμενικού ανέφεραν πως στις 06:30 το πρωί, η Άμεση Δράση στην Πρέβεζα έλαβε κλήση για βοήθεια σκάφους που κινδύνευε και βρισκόταν ανοικτά της Πάργας, από κάποιον άγνωστο άνδρα, ο οποίος είπε «help Πάργα». Αμέσως, ενημερώθηκε ο θάλαμος επιχειρήσεων και ξεκίνησε η επιχείρηση.

Από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, έγινε γνωστό στους αρμόδιους, ότι η κλήση στην Άμεση Δράση της Πρέβεζας, έγινε από την περιοχή ανάμεσα σε Πάργα και Αντίπαξους. Παράλληλα με τις έρευνες στη θάλασσα γίνονται και στις ακτές. Πριν από δύο ώρες, στον Αη-Γιαννάκη της Πάργας, εντοπίστηκε από κατοίκους της περιοχής, μία οικογένεια μεταναστών κοντά στην ακτή και ενημερώθηκε η αστυνομία.