31 Αύγουστος 2016, 11:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 31 Αύγουστος 2016, 11:37

Ασφαλιστικά μέτρα κατά του διαγωνισμού δημοπράτησης τηλεοπτικών αδειών

  • Ασφαλιστικά μέτρα κατά του διαγωνισμού δημοπράτησης τηλεοπτικών αδειών
    Από την άφιξη εκπροσώπων και επιχειρηματιών καναλιών χθες (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γ. Κολεσίδης)

Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η διαδικασία πλειοδοτικής δημοπρασίας των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Δικαστικός επιμελητής θυροκόλλησε ασφαλιστικά μέτρα εκ μέρους του STAR, του ALPHA και του ANT1 ενώ αναμένονται και άλλες αντίστοιχες πρωτοβουλίες.

Οι εκπρόσωποι των οκτώ επιχειρηματικών σχημάτων που διεκδικούν τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες βρίσκονται στα ερμητικά κλειστά γραφεία της ΓΓΕΕ από χθες το πρωί, συμμετέχοντας σε μία χρονοβόρα διαδικασία δημοπρασίας, τα αποτελέσματα της οποίας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ίσως ανακοινωθούν απόψε ή τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Κανείς από τους συμμετέχοντες δεν θα βγει από το κτήριο της ΓΓΕΕ πριν και οι τέσσερις άδειες να κατοχυρωθούν στους νικητές, ενώ δεν υπάρχει και δυνατότητα ροής πληροφόρησης από «μέσα προς τα έξω», καθώς ουδείς διαθέτει κινητό τηλέφωνο ή υπολογιστή με σύνδεση στο διαδίκτυο.

Αμετακίνητοι παραμένουν από νωρίς το πρωί στις θέσεις τους έξω από τη Γραμματεία και οι δημοσιογράφοι, αναμένοντας «λευκό καπνό» από τη δημοπρασία. Και σήμερα το κτήριο περιφρουρείται από ισχυρότατες δυνάμεις της αστυνομίας, ενώ μια κλούβα αποτρέπει τη θέση και στάθμευση έξω από τα γκαράζ της ΓΓΕΕ.