30 Αύγουστος 2016, 23:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Αύγουστος 2016, 23:35

Σιγή ασυρμάτου για τηλεοπτικές άδειες

  • Σιγή ασυρμάτου για τηλεοπτικές άδειες
    Ασφυκτικά φρουρούμενο παραμένει από το πρωί της Τρίτης το κτήριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η δημοπράτηση των τηλεοπτικών αδειών (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

Ομαλά συνεχίζεται η διαδικασία της δημοπρασίας των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας στην Καλλιθέα, σύμφωνα με όσα ανέφεραν κυβερνητικές πηγές στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, το βράδυ της Τρίτης 30 Αυγούστου. Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές διέψευσαν κατηγορηματικά τις «πληροφορίες» που κυκλοφόρησαν, τονίζοντας ότι κανένας έξω από τα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας γνωρίζει το οτιδήποτε για την εξέλιξη της διαδικασίας.

Από το απόγευμα της Τρίτης κυκλοφόρησαν φήμες ότι η πρώτη άδεια είχε κατοχυρωθεί και ότι η διαδικασία είχε περάσει στη δεύτερη.

Το μόνο βέβαιο όμως είναι ότι από νωρίς το πρωί της 30ης Αυγούστου, οι εκπρόσωποι των οκτώ επιχειρηματικών σχημάτων που διεκδικούν τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες βρίσκονται «κλειδωμένοι» στα ειδικά διαμορφωμένα γραφεία τους στη ΓΓΕΕ, ενώ τους έχουν αφαιρεθεί προσωπικοί υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα, για να μην υπάρξει ο κίνδυνος καμίας διαρροής.

Οι περισσότεροι έφθασαν στη ΓΓΕΕ με βαλίτσες με τα προσωπικά τους είδη, ακόμα και υπνόσακους καθώς η διαδικασία αναμένεται να τραβήξει σε πέρας, ενώ υπενθυμίζεται ότι κανένας δεν θα εξέλθει των γραφείων της ΓΓΕΕ, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και να έχουν δημοπρατηθεί και οι τέσσερις τηλεοπτικές άδειες.

Όλγα Γεροβασίλη: Το τζάμπα πέθανε
Εν τω μεταξύ η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη κατηγόρησε νωρίτερα τη ΝΔ ότι επιχειρεί να επηρεάσει το ύψος των προσφορών για τις τηλεοπτικές άδειες. Η κυρία Γεροβασίλη με δήλωσή της κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι με τη στάση της υπερασπίζεται μέχρις εσχάτων τη διαπλοκή και την κάλεσε να κατανοήσει ότι «το τζάμπα πέθανε».