30 Αύγουστος 2016, 19:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Αύγουστος 2016, 17:40

«Ναι» στην απόδοση ψήφου στους ομογενείς και από τον Βασίλη Λεβέντη

  • «Ναι» στην απόδοση ψήφου στους ομογενείς και από τον Βασίλη Λεβέντη
    Ο Πέτρος Γαλάτουλας πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης ασκεί πιέσεις για το θέμα της ψήφου των ομογενών (φωτ.: Εθνικός Κήρυκας)

Το θέμα της ψήφου των ομογενών που το τελευταίο διάστημα τίθεται όλο και πιο έντονα από τις ομογενειακές οργανώσεις συζήτησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, Πέτρος Γαλάτουλας με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη. Ο ομογενής που κάνει διακοπές στη Χίο αλλά βρέθηκε στην Αθήνα για να συζητήσει με πολιτικούς για το συγκεκριμένο θέμα, ενημέρωσε τον Βασίλη Λεβέντη για την πρόοδο των Ελλήνων στις ΗΠΑ και για τις δυνατότητες αξιοποίησης των ελληνοαμερικανικών σχέσεων.

«'Ακουσε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον το θέμα μας και το γνώριζε άριστα. Μας είπε ότι έχουμε απόλυτο δίκιο και πως πρέπει να βρεθεί άμεσα μία λύση σ’ αυτό το πρόβλημα. Είναι μαζί μας και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων» είπε ο Πέτρος Γαλάτουλας.

Ο επικεφαλής της ομογενειακής οργάνωσης σημείωσε πως τα μόνα κόμματα με τα οποία δεν έχει επαφή για το θέμα είναι το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων επανέλαβε τη θέση του κόμματός του για την απόδοση ψήφου στους ομογενείς και υποσχέθηκε να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στα θέμα που απασχολούν τον απόδημο ελληνισμό στην Αμερική.