29 Αύγουστος 2016, 22:52 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Αύγουστος 2016, 22:37

Συνάντηση Ομπάμα-Ερντογάν στις 4 Σεπτεμβρίου

  • Συνάντηση Ομπάμα-Ερντογάν στις 4 Σεπτεμβρίου
    «Τρυφερότητες» Ερντογάν-Ομπάμα στην σύνοδο των G20 στην Τουρκία, τον Νοέμβριο του 2015 (φωτ.: EPA / Berl Ozkan)

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της ομάδας των G20  που θα πραγματοποιηθεί στην Κίνα, ανακοίνωσε τη Δευτέρα 29 Αυγούστου ο Λευκός Οίκος.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επιθυμεί, όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, Μπεν Ρόουντς, να συζητήσει με τον Τούρκο πρόεδρο για την πρόσφατη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία «καθώς και την πολεμική μας εκστρατεία εναντίον του Ισλαμικού Κράτους και τις προσπάθειες προώθησης της σταθερότητας στη Συρία και την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης».

Την ίδια ώρα ο Λευκός Οίκος διατύπωσε την αντίθεσή του στην προέλαση των τουρκικών δυνάμεων σε περιοχές της βόρειας Συρίας που ελέγχονται από τις Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας (SDF), οργάνωση της συριακής αντιπολίτευσης που φέρει την υποστήριξη της Ουάσιγκτον.

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις προέλασαν τη Δευτέρα στα ενδότερα της βόρειας Συρίας που ελέγχονται από μαχητές που είναι σύμμαχοι με τις Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας.

«Περαιτέρω δράση εναντίον του SDF θα περιπλέξει τις προσπάθειες να αποκτήσουμε το ενιαίο μέτωπο εναντίον του Ισλαμικού Κράτους που επιθυμούμε», τόνισε ο αναπληρωτής σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, Μπεν Ρόουντς.