12 Σεπτέμβριος 2013, 16:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:06

Δείτε τι θα γίνει η Ελλάδα αν όλοι οι πάγοι λιώσουν

  • Δείτε τι θα γίνει η Ελλάδα αν όλοι οι πάγοι λιώσουν

«Αν όλοι οι πάγοι λιώσουν». Αυτός είναι ο τίτλος άρθρου του National Geographic που παρουσιάζει τη Γη στην περίπτωση που λιώσουν όλοι οι πάγοι.

Το περιοδικό αναφέρει ότι το μεγαλύτερο πλήγμα θα δεχτεί η Ευρώπη αν το επίπεδο της θάλασσας ξεπεράσει τα 216 πόδια.

Πόλεις όπως το Λονδίνο και η Βενετία θα αποτελούν παρελθόν. Η Ολλανδία θα παραδοθεί στη θάλασσα και το μεγαλύτερο κομμάτι της Δανίας δεν θα υπάρχει πια.

Τι γίνεται όμως με την Ελλάδα;

Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι θα εξαφανιστούν όλα τα παράλια ενώ οι περιοχές που θα δεχθούν το μεγαλύτερο πλήγμα θα είναι η Αττική, η Δυτική Πελοπόννησος, η Χαλκιδική και όλα τα νησιά.

Στη Βόρεια Αμερική, ο Κόλπος του Μεξικού και η Φλόριντα θα εξαφανιστούν από τον χάρτη ενώ σχεδόν όλα τα παράλια θα παραδοθούν στη θάλασσα.

Στη Λατινική Αμερική πρόβλημα θα έχουν το Μπουένος Άιρες, η ακτή της Ουρουγουάης και το μεγαλύτερο μέρος της Παραγουάης.

Η Αφρική θα είναι η Ήπειρος με τα λιγότερα προβλήματα, ωστόσο η ζέστη θα είναι τόσο μεγάλη, που η ζωή θα είναι ανυπόφορη. Στην Αίγυπτο, το Κάιρο και η Αλεξάνδρεια θα πλημμυρίσουν από την Μεσόγειο.

Στην Ασία, τεράστιες εκτάσεις όπου ζουν σήμερα 600 εκατομμύρια Κινέζοι θα πλημμυρίσουν, όπως και ολόκληρο το Μπαγκλαντές (με τους 160 εκατομμύρια κατοίκους) και οι ακτές της Ινδίας.

Η ήπειρος της Αυστραλίας θα χάσει τη στενή παράκτια γραμμή όπου σήμερα ζουν τέσσερις στους πέντε Αυστραλούς.

Πηγή: madata.gr