29 Αύγουστος 2016, 20:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Αύγουστος 2016, 19:25

Εκβιασμός Τούρκου ΥΠΕΞ προς Γερμανία για Ιντζιρλίκ με αιχμή το Αρμενικό

  • Τα έσπασε η Γερμανία με την Τουρκία – Από το Ιντζιρλίκ στην Ιορδανία;
    Γερμανικά αεροσκάφη στο Ιντζιρλίκ (φωτ.: sputniknews.com)

Ωμά εκβιάζει η Άγκυρα την Γερμανία για το θέμα του Ίντζιρλικ. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην Άγκυρα, απάντησε σε σχετική ερώτηση ότι τουρκική άδεια για να επισκεφθούν Γερμανοί βουλευτές την αεροπορική βάση θα δοθεί μόνον αν η γερμανική κυβέρνηση πάρει αποστάσεις από την απόφαση της Μπούντεσταγκ που χαρακτηρίζει Γενοκτονία τη σφαγή των Αρμενίων το 1915!

«Θα εξαρτηθεί από τα βήματα που θα κάνει η Γερμανία. Αν κάνουν τα απαραίτητα βήματα, τότε θα επιτρέψουμε αυτή την επίσκεψη», είπε ο Τσαβούσογλου απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σύμφωνα με το Reuters. «Δυστυχώς όμως, πρέπει να πω ότι δεν μπορεί να επιτραπεί αυτή η επίσκεψη σε εκείνους που ανακατεύονται και χειραγωγούν την ιστορία μας με άδικο τρόπο», συμπλήρωσε υπονοώντας την απόφαση για τη Γενοκτονία των Αρμενίων.

Τη βάση του Ιντζιρλίκ χρησιμοποιούν έξι γερμανικά αεριωθούμενα επιτήρησης και ένα αεροπλάνο ανεφοδιασμού, προκειμένου να υποστηρίξουν τον (υπό τις ΗΠΑ) συνασπισμό που βάλλει κατά του Ισλαμικού Κράτους. Γερμανοί βουλευτές έχουν απειλήσει ότι θα ζητήσουν να τερματιστεί η αποστολή αυτή, αν η Άγκυρα δεν τους επιτρέψει να επισκεφθούν τις γερμανικές δυνάμεις.