29 Αύγουστος 2016, 17:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Αύγουστος 2016, 17:04

ΕΝΦΙΑ 57.000 για το «Χαμόγελο του Παιδιού»!

  • ΕΝΦΙΑ 57.000 για το «Χαμόγελο του Παιδιού»!
    Από παλιότερη εκδήλωση του «Χαμόγελου του Παιδιού» για τα εξαφανισμένα παιδιά (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ιγκόρ Ταλάεβιτς)

Το ποσό των 57.313,31 ευρώ καλείται να πληρώσει για ΕΝΦΙΑ το «Χαμόγελο του Παιδιού». Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της ΜΚΟ Κώστας Γιαννόπουλος είπε ότι το εκκαθαριστικό σημείωμα αναρτήθηκε σήμερα «παρά τις προφορικές διαβεβαιώσεις που είχαμε από το γραφείο του υπουργού Οικονομικών ότι θα γίνει προσπάθεια να ρυθμιστεί νομοθετικά η απαλλαγή από φόρους για τις οργανώσεις που προσφέρουν ουσιαστικό έργο».

Ο Κώστας Γιαννόπουλος υπενθύμισε ότι το «Χαμόγελο του Παιδιού» δεν λαμβάνει κρατική χρηματοδότηση.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, το «Χαμόγελο» από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα έχει υποστηρίξει περισσότερα από ένα εκατομμύριο παιδιά και τις οικογένειές τους στην Ελλάδα, παρέχει υπηρεσίες και υλοποιεί δράσεις που στηρίζουν τις κρατικές δομές και τους θεσμούς και έχει συνάψει σύμφωνα συνεργασίας με υπουργεία, περιφέρειες, δήμους και άλλους φορείς. «Είναι άδικο να πληρώνουμε φόρους, τη στιγμή που κάθε ένα ευρώ φορολογίας θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για να σωθούν παιδιά», τόνισε ο Κώστας Γιαννόπουλος, και ζήτησε συνάντηση με τον πρωθυπουργό «προκειμένου να του δείξουμε το έργο μας».

Ο περσινός ΕΝΦΙΑ για τα σπίτια του «Χαμόγελου του Παιδιού» ανήλθε σε 43.240 ευρώ, ποσό που τελικά καλύφθηκε από ιδιωτική χορηγία.