29 Αύγουστος 2016, 18:39 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Αύγουστος 2016, 17:49

Στο συλλαλητήριο για τα εγκαίνια της 81ης ΔΕΘ οι αγρότες

  • Στο συλλαλητήριο για τα εγκαίνια της 81ης ΔΕΘ οι αγρότες
    Από το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ για την 80ή ΔΕΘ (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Σωτήρης Μπαρμπαρούσης)

Στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, στις 18:00, στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης, ημέρα των εγκαινίων της 81ης ΔΕΘ, θα συμμετάσχουν αγρότες –κάποιοι εξ’ αυτών και με τα τρακτέρ τους–, όπως ανακοίνωσε η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

«Οι μικρομεσαίοι αγρότες δεχόμαστε ολομέτωπη επίθεση από την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ.

»Με τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο τρίτο μνημόνιο και στη νέα ΚΑΠ της ΕΕ 2015-2020 (τεράστια αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ, φορολογική επιδρομή, αύξηση του ΦΠΑ στο 24% για τα αγροτικά μέσα και εφόδια, αποκλεισμοί από τις επιδοτήσεις/ενισχύσεις και άγριες περικοπές, ΕΝΦΙΑ και πολλά ειδικά αγροτικά χαράτσια κ.ά.), μας σπρώχνουν μια ώρα αρχύτερα στο ξεκλήρισμα, στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.

»Απάντηση σ’ αυτή την επίθεση θα δώσουμε στους δρόμους του αγώνα, σε συμμαχία με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, στρεφόμενοι όλοι μαζί ενάντια στον πραγματικό κοινό αντίπαλο που είναι τα μονοπώλια, οι πολυεθνικές και οι κυβερνήσεις τους», αναφέρεται, μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Παράλληλα, οι αγρότες κάνουν λόγο για σειρά συλλαλητηρίων, τα οποία θα ακολουθήσουν αυτό της Θεσσαλονίκης. «Να ξέρει η κυβέρνηση ότι δεν θα ξεμπλέξει εύκολα μ’ εμάς…», σημειώνεται στην ανακοίνωση.