12 Σεπτέμβριος 2013, 14:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:06

Οι τραγικές ελλείψεις στον Ελληνικό στρατό. Φέτος οι φαντάροι δεν θα έχουν...

  • Κατάργηση της υποχρεωτικής θητείας ζητά η κομισιόν

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» παρατηρούνται σημαντικές ελλείψεις σε εξοπλισμό, ενώ οι διοικητές κάνουν οικονομία ακόμη και στο συσσίτιο. Χωρίς πουλόβερ και τζάκετ κινδυνεύουν να μείνουν εν όψει του χειμώνα, χιλιάδες νεοσύλλεκτοι.

Συγκεκριμένα, βγάζουν εξοδούχους τους νεοσύλλεκτους πριν από την ορκωμοσία τους για να περιορίσουν τα έξοδα στο συσσίτιο, ενώ ελλείψεις παρατηρήθηκαν το καλοκαίρι σε σαγιονάρες. Μάλιστα υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην παραγγελία και παραλαβή τζάκετ και πουλόβερ για το χειμώνα...

Για πρώτη φορά δόθηκε εντολή στα Κέντρα Εκπαίδευσης να βγάζουν εξοδούχους τους νεοσύλλεκτους, τα Σαββατοκύριακα πριν την ορκωμοσία τους. Το ένα υπάρχει επισκεπτήριο, το δεύτερο βγαίνουν οι μισοί και το τρίτο οι υπόλοιποι μισοί. Μέχρι πρότινος, υπήρχε απαγόρευση για έξοδο πριν την ορκωμοσία, ωστόσο οι εξελίξεις συνδέονται με τα οικονομικά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, στις τελευταίες δύο σειρές κατάταξης δεν έγινε χορήγηση τζάκετ και πουλόβερ, καθώς δεν υπήρχαν διαθέσιμα, ενώ από τον Μάιο τελείωσαν και οι σαγιονάρες.

Πηγή: thestival.gr