28 Αύγουστος 2016, 16:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Αύγουστος 2016, 20:29

Κωπηλασία: Χρυσό μετάλλιο η Ελλάδα στο παγκόσμιο εφήβων

  • Κωπηλασία: Χρυσό μετάλλιο η Ελλάδα στο παγκόσμιο εφήβων
    Την πρώτη θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων κατέκτησαν οι Γιάννης Καλανδαρίδης και Νίνος Νικολαΐδης, με παγκόσμιο ρεκόρ στη δίκωπο άνευ (φωτ.: SPORT-FM / Facebook)

Μια ακόμη μεγάλη επιτυχία κατέγραψε η ελληνική κωπηλασία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων που διεξάγεται στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας.

Οι Γιάννης Καλανδαρίδης και Νίνος Νικολαΐδης αντιπαρατέθηκαν στον τελικό της δικώπου με το γερμανικό πλήρωμα και κατάφεραν να πάρουν την πρώτη θέση και να πανηγυρίσουν το χρυσό μετάλλιο.

Ο χρόνος των παγκόσμιων πρωταθλητών ήταν 6:32.510, με τους Γερμανούς να μένουν πίσω από την ελληνική βάρκα και να κατακτούν το ασημένιο μετάλλιο, ενώ το χάλκινο κατέκτησε το πλήρωμα της Νότιας Αφρικής.

Και ασημένιο στις νεανίδες
Σπουδαία επιτυχία και για το διπλό σκιφ των νεανίδων που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Ρότερνταμ . Η ελληνική βάρκα με τις Αναστασία Βόντζου και Αννέτα Κυρίδου πέρασε 2η στα 1000μ. στη συνέχεια έπεσε στην 4η θέση, αλλά στα τελευταία 500μ. κάνοντας εντυπωσιακό φινάλε κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο.