28 Αύγουστος 2016, 13:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Αύγουστος 2016, 13:16

Συρία: Δεκάδες νεκροί άμαχοι από τους τουρκικούς βομβαρδισμούς

  • Άλλα 20 άρματα της Τουρκίας σε δεύτερο μέτωπο στη Συρία
    (Φωτ. αρχείου: EPA / Sedat Suna)

Τουλάχιστον 35 άμαχοι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν, την Κυριακή 28 Αυγούστου, από πυρά του τουρκικού πυροβολικού και βομβαρδισμούς τουρκικών αεροσκαφών σε δύο διαφορετικούς στόχους νότια της Τζαραμπλούς, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Τουλάχιστον 20 άμαχοι σκοτώθηκαν και 50 ακόμη τραυματίστηκαν από πυρά του τουρκικού πυροβολικού και τις τουρκικές αεροπορικές επιδρομές σήμερα το πρωί στο χωριό Τζεμπ ελ-Κούσα, νοτίως της συριακής πόλης Τζαραμπλούς», ανακοίνωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπνέλ Ραχμάν.

Ανέφερε επίσης ότι επιπλέον 15 άμαχοι σκοτώθηκαν και 25 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων πολλοί σοβαρά, σε ένα δεύτερο μπαράζ βομβαρδισμών από τουρκικά αεροσκάφη της πόλης αλ-Αμάρνα.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων που έχει καταγραφεί από την έναρξη, την Τετάρτη 24 Αυγούστου, της τουρκικής επιχείρησης «Ασπίδα του Ευφράτη» που έχει στόχο θεωρητικά να πλήξει τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους ενώ πρακτικά φαίνεται ότι στρέφεται κατά των Κούρδων αυτονομιστών που δρουν στη Συρία.

 Το Παρατηρητήριο ανέφερε επίσης ότι Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας (SDF), όπου κύρια δύναμη πυρός είναι οι Κούρδοι των Δυνάμεων Λαϊκής Άμυνας (YPG/PYD) αποσύρθηκαν από τα χωριά αλ-Αμάρνα και Άιν αλ-Μπάιντα καθώς προωθήθηκαν εκεί οι αντάρτες, υποστηριζόμενοι από τουρκικά άρματα μάχης.

Όλα αυτά λίγες ώρες αφότου η Τουρκία κατέγραψε τις πρώτες απώλειες από τη στιγμή που δόθηκε το εναρκτήριο λάκτισμα της στρατιωτικής επιχείρησης στο συριακό έδαφος.