27 Αύγουστος 2016, 18:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Αύγουστος 2016, 18:35

Ο Μπουτάρης αποκαλεί τα Σκόπια «Μακεδονία» (βίντεο)

  • ΠΟΕ προς Μπουτάρη: Να σκέφτεστε όταν αναφέρεστε στους Πόντιους
    Ο Γ. Μπουτάρης (φωτ. αρχείου)

Στα Σκόπια βρέθηκε ο Γιάννης Μπουτάρης και μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Sitel αναφέρθηκε (μεταξύ άλλων) στις σχέσεις Ελλάδας-Σκοπίων, αλλά και το ζήτημα της γλώσσας ενώ αποκάλεσε αρκετές φορές τη FYROM ως «Μακεδονία»! Αρχικά η συνέντευξη ξεκίνησε… καλά για το δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Απαντώντας στο ερώτημα για ύπαρξη  «μακεδονικής γλώσσας» ξεκαθάρισε ότι «δεν με ενδιαφέρει αν η γλώσσα ονομάζεται μακεδονική. Είναι σλαβική γλώσσα και δεν με ενδιαφέρει. Δεν έχουμε μακεδονική γλώσσα. Έχουμε ελληνική γλώσσα και έτσι δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Αυτό που με ενοχλεί και νομίζω ότι ενοχλεί και τους πάντες είναι η αλλαγή της ιστορίας».

Στη συνέχεια όμως αρχίζουν τα παρατράγουδα καθώς ο Γ. Μπουτάρης τόνισε ότι θα πρέπει να βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, όσο περισσότερο, τη «Μακεδονία» να γίνει μέλος της ΕΕ.

«Η ένταξη σημαίνει πολύ περισσότερα από μία οικονομική συμφωνία», πρόσθεσε. Ωστόσο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης με νεύμα του πριν απαντήσει φαίνεται πως ονομάζει την πΓΔΜ επειδή έτσι του τέθηκε η ερώτηση. Σε επόμενη ερώτησε σχετικά με την παρουσία του σε φόρουμ, όπου ήταν ένας από τους ομιλητές, χρησιμοποιεί ξανά τον όρο «Μακεδονία», τονίζοντας πως «είναι πολύ σημαντικό, ότι πολλοί από τους μαθητές που βρέθηκαν σε αυτό είναι από τη "Μακεδονία"» και στη συνέχεια προσθέτει πως «η Δημοκρατία της Μακεδονίας επί Τίτο ήταν πολύ υποτιμημένη και απαξιωμένη».