26 Αύγουστος 2016, 11:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Αύγουστος 2016, 11:21

Άρθρο 1ο: Όταν δεν μπορείς να λύσεις το «δικό» σου Κουρδικό, δεν εισβάλλεις σε ξένη χώρα – 9 αστυνομικοί νεκροί στο Τζίζρε

Μόλις τρεις μέρες μετά τη συμφωνημένη με τον ίδιο τον ISIS εισβολή του τουρκικού στρατού στη Συρία, στην πόλη Ευρωπό/Τζαραμπλούς στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ασπίδα του Ευφράτη», η οποία έχει ως στόχο τους Κούρδους και τον «Κουρδικό Διάδρομο», και μόλις μία μέρα μετά την επίθεση Κούρδων ανταρτών εναντίον της φάλαγγας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο Αρτβίν του Αν. Πόντου, μια ισχυρή έκρηξη έρχεται να επαναφέρει στη σκληρή πραγματικότητα τον Ερντογάν και τους Τούρκους, που είναι στην κυριολεξία μεθυσμένοι από τον εθνικιστικό οίστρο της εισβολής σε μια ξένη χώρα.

Η έκρηξη έγινε στη Δύναμη Άμεσης Επέμβασης της Αστυνομικής Διεύθυνσης της πόλης Τζίζρε, στα σύνορα με το Ιράκ και τη Συρία.

Φορτηγάκι παγιδευμένο με εκρηκτικά ανατινάχτηκε, καταστρέφοντας το κτήριο της αστυνομίας και σκορπώντας κυριολεκτικά το θάνατο. Από την έκρηξη σκοτώθηκαν 9 αστυνομικοί και τραυματίστηκαν άλλα 64 άτομα, οι περισσότεροι αστυνομικοί, ενώ το κτήριο καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς.

Η τουρκική κυβέρνηση έχει απαγορεύσει τη μετάδοση ειδήσεων για το θέμα.

  • Αναδημοσίευση από το infognomonpolitics.blogspot.gr.