25 Αύγουστος 2016, 23:06 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Αύγουστος 2016, 22:50

Άννα Κορακάκη: Ουδέποτε προσκλήθηκα στο Προεδρικό Μέγαρο

  • Άννα Κορακάκη: Ουδέποτε προσκλήθηκα στο Προεδρικό Μέγαρο
    Η Ολυμπιονίκης Άννα Κορακάκη αποθεώνεται από τον κόσμο κατά την άφιξή της στην γενέτειρά της στη Δράμα (φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ / Χάρης Ιορδανίδης)

Αναστάτωση στους κόλπους της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής έχει δημιουργήσει η απουσία της Άννας Κορακάκη στην εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο για τους Έλληνες Ολυμπιονίκες, καθώς δεν είναι ξεκάθαρο ποιος παράγοντάς είχε την ευθύνη για την πρόσκλησή της.

Η ίδια η Άννα Κορακάκη, «χρυσή» και «χάλκινη» Ολυμπιονίκης στους Αγώνες του Ρίο, με ανάρτησή της στο Facebook δηλώνει ξεκάθαρα ότι δεν προσκλήθηκε ποτέ στην εκδήλωση που έγινε την Πέμπτη στο Προεδρικό Μέγαρο προς τιμή των Ολυμπιονικών, εκφράζοντας συγχρόνως την πικρία της για το γεγονός.

«Ήρθε η ώρα να αποκατασταθεί η αλήθεια και να μπει τέλος στα ψέματα και τις υποθέσεις του καθένα περί πρόσκλησής μου στο Προεδρικό Μέγαρο για την υποδοχή των Ολυμπιονικών από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Την αλήθεια την καταθέτω τώρα εγώ και φυσικά η οικογένειά μου. Οι προσπάθειες των υπαίτιων να παραποιήσουν αυτή την αλήθεια προκειμένου να δικαιολογήσουν το αδικαιολόγητο "λάθος" τους είναι θλιβερές και αναξιοπρεπείς.

»Λοιπόν, ουδέποτε προσκλήθηκα, από κανέναν, να παρεβρεθώ εκεί και το ότι βρίσκομαι σε διακοπές στο εξωτερικό δεν είναι ο λόγος που δεν πήγα, όπως τόσοι και τόσοι αναφέρουν. Είναι μόνο μία πολύ καλή δικαιολογία για εκείνους που επέλεξαν να μη βρίσκομαι σήμερα εκεί –γιατί απλά δεν πιστεύω ότι με ξέχασαν– το επέλεξαν», σημειώνει μεταξύ άλλων η Άννα Κορακάκη.


Από την υποδοχή της Άννας Κορακάκη στην πατρίδα της, τη Δράμα (φωτ.: ΑΠΕ ΜΠΕ / Χάρης Ιορδανίδης)

Ο πατέρας και προπονητής της Τάσος Κορακάκης υποστήριξε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι πριν την επιστροφή τους από τη Βραζιλία στην Ελλάδα και κατόπιν συνεννόησης με το αρχηγείο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, τους είπαν ότι η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τις πρώτες ημέρες του Σεπτέμβρη. Στην περίπτωση όμως που θα πραγματοποιούνταν νωρίτερα, συμφώνησαν, όπως επισημαίνει, να τους ενημερώσουν μια με δύο ημέρες νωρίτερα για να αλλάξει η Άννα τα εισιτήριά της, δεδομένου ότι είχε προγραμματίσει ήδη τις διακοπές της.

Ο Τάσος Κορακάκης πάντως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι το βράδυ της Τετάρτης επικοινώνησε μαζί του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Στις 12 το βράδυ με πήρε ο Πρόεδρος. Κατάλαβε ότι αυτό που έγινε ήταν λάθος. Ένα λάθος που δεν εμπλέκεται ο ίδιος. Μας είπε ότι όταν επιστρέψει η Άννα θα μας υποδεχτεί στο Προεδρικό Μέγαρο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πατέρας της Άννας.

Τι λέει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή
Ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής στο Ρίο, Ισίδωρος Κούβελος που μί λησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για το θέμα δήλωσε ότι δεν ήταν ευθύνη του να ενημερώσει τους αθλητές: «Ενημερώθηκα για την εκδήλωση όταν έμπαινα στο αεροπλάνο. Πώς να πάρω κάποιον τηλέφωνο και ποιον να ενημερώσω; Έστειλα μήνυμα στο γραμματέα της ΕΟΕ να προσκαλέσει όλους τους αθλητές. Τους ανέφερα ονομαστικά.


Η άφιξη της Άννας Κορακάκη στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

»Εγώ ενημέρωσα μόνο τους αθλητές που ήμασταν μαζί στο αεροπλάνο. Πώς να έπαιρνα τηλέφωνο μέσα από το αεροπλάνο. Μην τρελαθούμε τελείως. Έχουμε προηγούμενα με την κοπέλα; Είναι τρελό πράγμα αυτό», είπε χαρακτηριστικά.

Την ευθύνη αποποιείται και ο υπαρχηγός της ελληνικής αποστολής στο Ρίο Μανώλης Κολυμπάδης δηλώνοντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Η συνάντηση οριστικοποιήθηκε την Τετάρτη 7:30-8:00 το βράδυ. Από το αρχηγείο δεν πήρα καμία εντολή να ενημερώσω τους αθλητές. Δεν ανέλαβα καμία τέτοια ευθύνη. Αλλά πρέπει να τονίσουμε ότι η συνάντηση κανονίστηκε χθες το βράδυ».