28 Αύγουστος 2016, 17:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Αύγουστος 2016, 16:03

Στις γειτονιές των Μικρασιατών Προσφύγων – 2ος αγώνας δρόμου στη Νέα Ιωνία

  • Στις γειτονιές των Μικρασιατών Προσφύγων – 2ος αγώνας δρόμου στη Νέα Ιωνία
    Λίγο προτού δοθεί η εκκίνηση του 1ου αγώνα «Στις γειτονιές των Μικρασιατών Προσφύγων»

Σε μια γειτονιά που… φωνάζει προσφυγιά, τη Νέα Ιωνία, τρέχουν για να τιμήσουν τους Μικρασιάτες πρόσφυγες, αλλά και να αποτίσουν φόρο τιμής στα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, φορείς της Νέας Φιλαδέλφειας, της Νέας Χαλκηδόνας και της Νέας Ιωνίας διοργανώνουν την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, στις 9:30, αγώνα δρόμου, για ενήλικες και παιδιά.

«Με τη δήλωσή σου και τη συμμετοχή σου γράφεσαι στην ιστορία», είναι το μότο των διοργανωτών.

Η διαδρομή, με αφετηρία και τερματισμό την πλατεία Αγίου Γεωργίου στη Νέα Ιωνία, είναι έτσι σχεδιασμένη ώστε να διέρχεται από ιστορικά σημεία των προσφυγικών πόλεων. «Στις γειτονιές των Μικρασιατών Προσφύγων» είναι ο τίτλος του 2ου αγώνα δρόμου.

Για τους ενήλικες (άνδρες και γυναίκες) έχει σχεδιαστεί μια διαδρομή 10χλμ., ενώ τα παιδιά από εννέα ετών και οι έφηβοι μπορούν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε μια διαδρομή ενός χιλιομέτρου. Η χρονομέτρηση θα γίνεται ηλεκτρονικά, και σε κάθε κατηγορία θα υπάρχουν κύπελλα και μετάλλια. Όλοι οι συμμετέχοντες θα πάρουν αναμνηστικό δίπλωμα, ενώ θα γίνουν και ειδικές βραβεύσεις.

Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται μόνο ηλεκτρονικά, μέσω ειδικής φόρμας (πατήστε ΕΔΩ), μέχρι τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, στις 14:00.

  • Τον 2ο αγώνα δρόμου «Στις γειτονιές των Μικρασιατών Προσφύγων» διοργανώνουν το Κέντρο Σπουδής και Ανάδειξης Μικρασιατικού Πολιτισμού, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Άθλησης και Νεολαίας του Δήμου Ν. Ιωνίας, το Αυτοτελές Τμήμα Παιδείας-Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος, και ο Αθλητικός και ο Γυμναστικός Σύλλογος «Ανατολή» Ν. Ιωνίας.
  • Περισσότερες πληροφορίες: 210 2759768, 210 2777721 (9:00-14:00), και στο opandni.gr.