25 Αύγουστος 2016, 18:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Αύγουστος 2016, 18:19

Παυλόπουλος προς Ολυμπιονίκες: Εκφράζετε παράδειγμα ζωής για τη νέα γενιά (φωτο, βίντεο)

  • Παυλόπουλος προς Ολυμπιονίκες: Εκφράζετε παράδειγμα ζωής για τη νέα γενιά (φωτο, βίντεο)
    Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας συνομιλεί με τους Ολυμπιονίκες (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)
  • Παυλόπουλος προς Ολυμπιονίκες: Εκφράζετε παράδειγμα ζωής για τη νέα γενιά (φωτο, βίντεο)
    Οι Ολυμπιονίκες μας δώρισαν στον Προκόπη Παυλόπουλο μια ελληνική σημαία με τις υπογραφές τους, για την οποία εκείνος τόνισε ότι θα μείνει στην Προεδρία. Ο Προκόπης Παυλόπουλος τους πρόσφερε αναμνηστικά με το σήμα της προεδρίας (ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Βλάχος)
  • Παυλόπουλος προς Ολυμπιονίκες: Εκφράζετε παράδειγμα ζωής για τη νέα γενιά (φωτο, βίντεο)
    Ο Προκόπης Παυλόπουλος καλωσορίζει στο Προεδρικό Μέγαρο τη χρυσή Ολυμπιονίκη Κατερίνα (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Την πόρτα του Προεδρικού Μεγάρου πέρασαν την Πέμπτη 25 Αυγούστου τα χρυσά παιδιά του Αθλητισμού που μας έκαναν περήφανους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο. Τους υποδέχτηκε ο  Πρόεδρος της  Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος ο οποίος εξήρε την επιτυχία, την προσπάθεια και το παράδειγμά τους.

«Πριν απ’ όλα είμαστε υπερήφανοι για εσάς γιατί με το ήθος σας και τις επιδόσεις σας αποδείξατε ότι εσείς, οι αθλητές της Ελλάδας, εκφράζετε όσο κανένας άλλος το ολυμπιακό πνεύμα που κατάγεται ευθέως από το αρχαιοελληνικό πνεύμα. Συνδυάσατε υπέροχα το “ευ αγωνίζεσθαι” και το “αιέν αριστεύειν και υπήροχον έμμεναι άλλων”. Είστε η ζωντανή έκφραση της Αριστείας γι’ αυτό που πετύχατε», τόνισε ο Προκόπης Παυλόπουλος και πρόσθεσε:

»Γιατί το πετύχατε με τεράστια προσπάθεια, μοναδική προσπάθεια, η οποία ανήκει σχεδόν αποκλειστικά σε εσάς.

»Όπως επίσης και στους γονείς σας και στους προπονητές σας που πρέπει να είναι περήφανοι για εσάς. Σας ευχαριστούμε λοιπόν γι’ αυτή την παρουσία μαζί με τις διακρίσεις που επιτύχατε».


Ο Προκόπης Παυλόπουλος προσφέρει το αναμνηστικό της Προεδρίας στον «χρυσό» Λευτέρη Πετρούνια (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Στη συνέχεια ο Προκόπης Παυλόπουλος ζήτησε από τους Έλληνες Ολυμπιονίκες να συνεχίσουν μιας και είναι παράδειγμα για τους νέους:

«Αισθάνομαι την ανάγκη να σας ευχαριστήσω θερμά γιατί εκφράζετε για την νέα γενιά, και τις γενιές που θα έρθουν ένα σύμβολο, ένα παράδειγμα ζωής ως προς το τι μπορεί να επιτύχει ο νέος Έλληνας όταν έχει εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του, ανεξάρτητα από την βοήθεια άλλων. Αυτό το παράδειγμα σ’ αυτή την κρίση είναι μια εξαιρετική προσφορά στον τόπο.

«Η γαλανόλευκη έχει φτάσει στα πέρατα της Οικουμένης»
»Τέλος καταλήγω με ένα συμπέρασμα, το οποίο θέλω να το κρατήσετε μέσα σας, γιατί αυτές οι στιγμές είναι στιγμές και για εμάς και για εσάς. Είμαστε υπερήφανοι γιατί χάρις σε σας, η γαλανόλευκη έχει φτάσει στα πέρατα της Οικουμένης. Και μάλιστα με τον πιο εμβληματικό τρόπο: Τον συμβολισμό του τι σημαίνει Ελλάδα, τι σημαίνει νέα γενιά της Ελλάδας, τι σημαίνει πραγματικό ολυμπιακό πνεύμα, τι σημαίνει ελληνικό πνεύμα».


Η γαλανόλευκη που δώρισαν οι Ολυμπιονίκες στον Προκόπη Παυλόπουλο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους αθλητές που απουσίαζαν από την σημερινή εκδήλωση , όπως η Άννα Κορακάκη διευκρινίζοντας:

«Όσοι δεν είναι σήμερα εδώ γιατί λείπουν εκτός Ελλάδας, όπως συμβαίνει με την Άννα Κορακάκη, θα συναντηθούμε όταν το επιτρέψουν οι δικές τους υποχρεώσεις. Και το κάνω για να αποδώσω αυτό που πρέπει να αποδώσω στον καθένα από εσάς».