25 Αύγουστος 2016, 18:38 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Αύγουστος 2016, 17:05

Η Σμύρνη θα τιμήσει τον Πατριάρχη – Διεθνές συνέδριο και εκδηλώσεις τον Οκτώβριο

  •  Η Σμύρνη θα τιμήσει τον Πατριάρχη – Διεθνές συνέδριο και εκδηλώσεις τον Οκτώβριο
    Και φέτος στην Παναγία Φανερωμένη Κυζίκου πραγματοποιήθηκε Πατριαρχική Λειτουργία, στις 23 Αυγούστου (φωτ.: amen.gr / Νίκος Μαγγίνας)

Αποδεικνύοντας τους ισχυρούς δεσμούς του με τις ορθόδοξες κοινότητες της Μικράς Ασίας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης βρέθηκε και φέτος στην Κύζικο, ανήμερα της απόδοσης της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Στα ερείπια του μοναστηριού της Παναγίας Φενερωμένης, ο κ. Βαρθολομαίος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία, συμπαριστατούμενος από τον μητροπολίτη Καλλιουπόλεως και Μαδύτου Στέφανο, και τον Επίσκοπο Αλικαρνασσού Αδριανό.

Για μια ακόμα χρονιά, η Πατριαρχική Λειτουργία συγκέντρωσε πλήθος προσκυνητών από την Κωνσταντινούπολη και την Ελλάδα, αλλά και δημοσιογράφους από τουρκικά και ξένα μέσα.

Παρών στην Κύζικο ήταν και ο Αρχιμανδρίτης Κύριλλος Συκής, ιερατικώς προϊστάμενος Σμύρνης. Η ορθόδοξη κοινότητα της Σμύρνης, άλλωστε, θα τιμήσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη τον Οκτώβριο, και θα γιορτάσει τη συμπλήρωση 25 χρόνων Πατριαρχίας.


(Φωτ.: amen.gr / Νίκος Μαγγίνας)

Οι διάφορες εκδηλώσεις, που συνδιοργανώνονται από την ορθόδοξη κοινότητα, το ελληνικό Προξενείο, τον μητροπολιτικό και τους περιφερειακούς Δήμους της Σμύρνης, θα πραγματοποιηθούν στις 14 και 15 Οκτωβρίου. Στο επίκεντρο θα είναι το διεθνές συνέδριο «Εμπόριο και Ειρήνη», που διοργανώνεται από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της πόλης, με κεντρικό ομιλητή τον Πατριάρχη.

Στο εορταστικό διήμερο θα συμμετάσχουν χορωδίες και μουσικά σχήματα μικρασιατικών συλλόγων και φορέων, και από τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου.