25 Αύγουστος 2016, 17:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Αύγουστος 2016, 16:51

Με τις ευλογίες εταίρων και συμμάχων ο Ερντογάν στη Συρία

  • Με τις ευλογίες εταίρων και συμμάχων ο Ερντογάν στη Συρία
    Τουρκικά τανκ, λίγο πριν περάσουν τη συνοριακή με τη Συρία και εξαπολύσουν τη στρατιωτική επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη» στην Τζαραμπλούζ (φωτ.: EPA / Sedat Suna)

Από εδώ το πήγε από εκεί το έφερε ο Αττίλας πάλι... δικαιώθηκε από συμμάχους και εταίρους. Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν που έχει καταργήσει τη δημοκρατία στη χώρα του, κατάφερε να κλείσει τα ανοικτά μέτωπα που είχε με τη Ρωσία, το Ισραήλ και τις ΗΠΑ και να αποκτήσει... βίζα διαρκείας στο δολοφονείν όσους του αντιστέκονται.

Η εισβολή στη Συρία και μάλιστα με την άδεια των συμμάχων που μέχρι χθες απειλούσε και λοιδορούσε, δείχνει ότι ο ημιπαράφρων Σουλτάνος, δεν έχει κανέναν φραγμό.

Δείχνει επισης ότι η Δύση μπροστά στο συμφέρον της ξεχνά αρχές και αξίες. Ο Ερντογάν τα έστησε όλα από την αρχή μέχρι το τέλος για να πετύχει τους στόχους που είχε βάλει εδώ και καιρό και δεν μπορούσε να νομιμοποιήσει μέσω της κάλπης. Το κακό είναι ότι βρήκε πάλι πρόθυμους και αδιόρθωτους ιστορικά χειροκροτητές. Όσο για μας, ας αφυπνιστούμε πριν να είναι αργά...

Νίκος Ελευθερόγλου