25 Αύγουστος 2016, 17:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Αύγουστος 2016, 17:19

Επιμορφωτικό σεμινάριο για την ποντιακή διάλεκτο – Όλο το πρόγραμμα

  • Επιμορφωτικό σεμινάριο για την ποντιακή διάλεκτο – Όλο το πρόγραμμα
    (Φωτ.: Αρχείο του pontos-news.gr)

Παρουσία του υφυπουργού Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη, και με τη συμμετοχή περίπου 100 υποψήφιων επιμορφωτών από όλη την Ελλάδα, θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας το σεμινάριο για τους διδάσκοντες την ποντιακή διάλεκτο.

Το σεμινάριο επιμόρφωσης εντάσσεται στο σύμφωνο συνεργασίας που υπέγραψαν το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ποντίων Εκπαιδευτικών στα τέλη Ιουνίου.

Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 29 Αυγούστου στις 20:00  στο αμφιθέατρο τελετών του ιδρύματος, στην οποία πέρα από τον υφυπουργό θα χαιρετίσουν ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Αχιλλέας Ζαπράνης και ο πρόεδρος των Πόντιων Εκπαιδευτικών Αντώνης Παυλίδης. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Παντελής Σαββίδης.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης θα προσφερθούν ποντιακά εδέσματα, υπό τους ήχους της λύρας.

Το διήμερο σεμινάριο θα αρχίσει την Τρίτη 30 Αυγούστου στις 09:00, στην αίθουσα συνεδρίων, και θα περιλαμβάνει διάφορες εισηγήσεις σχετικά με τη διδασκαλία, τις ιδιαιτερότητες, τις βελτιωτικές παρεμβάσεις στην εκμάθηση τις ποντιακής διαλέκτου, διδακτικές προσεγγίσεις μέσα από ιστορίες, τραγούδι, διατροφή κ.ά.

Αντώνης Παυλίδης, Δημήτρης Τομπαΐδης, Γεωργία Χαριτίδου, Γιάννης Μαυρίδης, Μενέλαος Κατσαντώνης, Αλκμήνη Θεοδωρίδου, Ανατολή Καριπίδου, Αρχοντούλα Κωνσταντινίδου, Αλέξανδρος Ακριτόπουλος, Μαρία Σαββίδου, Αλέκος Σπανίδης, Αναστασία Μαχαιρίδου, Αναστασία Κορκοτίδου, Θωμάς Σαββίδης, Κοσμάς Τσίναλης, Γεωργία Γεωργιάδου θα είναι οι εισηγητές των ημερίδων, οι οποίοι θα αναπτύξουν ο καθένας στο αντικείμενό του, τη θεματολογία.

Αναλυτικά τις εισηγήσεις με τους ομιλητές, δείτε εδώ.

Εκδηλωσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ29
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
2016
20:00
Από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ποντίων Εκπαιδευτικών.