25 Αύγουστος 2016, 10:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Αύγουστος 2016, 10:24

Διανομή πίτσας με drone στη Νέα Ζηλανδία (βίντεο)

  • Διανομή πίτσας με drone στη Νέα Ζηλανδία (βίντεο)

Πρώτοι στον κόσμο θα δοκιμάσουν οι Νεοζηλανδοί το νέο σύστημα διανομής πίτσας με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, γνωστά σε όλους ως drones. Όχι δεν πρόκειται για αστείο, αλλά για επίσημη ανακοίνωση του υπουργού Μεταφορών Σάιμον Μπρίτζες που καλωσόρισε την απόφαση συνεργασίας της εταιρείας παραγωγής πίτσας Domino's Pizza Enterprises, με την εταιρεία ανάπτυξης εναέριων μη επανδρωμένων οχημάτων Flirtey.

Οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν προκειμένου να υλοποιήσουν και να αναπτύξουν την πρώτη εμπορική υπηρεσία διανομής πίτσας με μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, παγκοσμίως.

«Η Domino's Pizza και η Flirtey επέλεξαν τη Νέα Ζηλανδία για τις δοκιμές που θα πραγματοποιήσουν, καθώς διαθέτουμε ευέλικτους κανόνες εναέριας κυκλοφορίας, οι οποίοι ενθαρρύνουν την καινοτομία, δίνοντας παράλληλα έμφαση στην ασφάλεια» τόνισε ο Μπρίτζες σε ανακοίνωσή του.

Η νέα νομοθεσία τέθηκε σε εφαρμογή στη Νέα Ζηλανδία, από τον Αύγουστο του 2015 και επιτρέπει τη χρήση drones για ψυχαγωγικούς και εμπορικούς σκοπούς στον εναέριο χώρο της αναφερόμενης χώρας.