24 Αύγουστος 2016, 18:42 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Αύγουστος 2016, 17:18

Την Πέμπτη η κηδεία του Ανδρέα Μπάρκουλη

  • Την Πέμπτη η κηδεία του Ανδρέα Μπάρκουλη
    Ο δημοφιλής ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών, και έπειτα από μακρά νοσηλεία

Στο κοιμητήριο Μεταμόρφωσης, στο ναό Αγίων Θεοδώρων, θα πέσει την Πέμπτη στις 17:30 η αυλαία για τον Ανδρέα Μπάρκουλη. Ο ζεν πρεμιέ του ελληνικού κινηματογράφου έφυγε από τη ζωή χθες, σε ηλικία 80 ετών και έπειτα από μακρά νοσηλεία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κηδεία δεν θα γίνει δημοσία δαπάνη, αλλά θα πληρωθεί από μια φίλη της οικογένειας.

Δημοσίευμα του piraeuspress.gr αναφέρει ότι η οικογένεια Μπάρκουλη, γνωρίζοντας ότι η κατάσταση του ηθοποιού είναι μη αναστρέψιμη, πριν από λίγες ημέρες απευθύνθηκε στο Δήμο Πειραιά ζητώντας η ταφή να γίνει στο νεκροταφείο της Ανάστασης. Ωστόσο, πήρε την απάντηση ότι το εν λόγω κοιμητήριο πλέον είναι μνημείο, και, βάσει της νομοθεσίας, δεν επιτρέπονται νέες ταφές.

Η οικογένεια Μπάρκουλη, στη συνέχεια, αρνήθηκε τις εναλλακτικές προτάσεις του Δήμου: είτε να χρησιμοποιηθεί ο οικογενειακός τάφος επίσης διάσημου ηθοποιού, είτε να γίνει η ταφή στο Σχιστό. Και στις δύο περιπτώσεις η κηδεία θα γινόταν δημοσία δαπάνη, ως ύστατος φόρος τιμής στον Πειραιώτη ηθοποιό.

Τελικά η οικογένεια του Ανδρέα Μπάρκουλη αποφάσισε η τελευταία του κατοικία να είναι στο κοιμητήριο Μεταμόρφωσης, εκεί όπου βρίσκεται και ο τάφος του Παντελή Παντελίδη.