24 Αύγουστος 2016, 16:47 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Αύγουστος 2016, 14:53

Η Συντονιστική Επιτροπή Ποντιακής Νεολαίας ενημέρωσε για την Παγκόσμια Ολυμπιάδα

  • Η Συντονιστική Επιτροπή Ποντιακής Νεολαίας ενημέρωσε για την Παγκόσμια Ολυμπιάδα
    Επίσκεψη της ΠΑΣΕΠΟΝ στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη (στο κέντρο)

Με την Παγκόσμια Ολυμπιάδα Νεοελληνικής Γλώσσας να βρίσκεται στο δεύτερο και τελικό στάδιό της, η Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Ποντιακής Νεολαίας (ΠΑΣΕΠΟΝ) πραγματοποίησε σειρά από συναντήσεις στις 22 και 23 Αυγούστου με τις τοπικές Αρχές της Θεσσαλονίκης για να τους ενημερώσει για την πρωτοβουλία τους και τη διαδικασία του διαγωνισμού.

Πρώτος στην ατζέντα των συναντήσεών τους ήταν ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος υποδέχτηκε με χαρά τα μέλη της ΠΑΣΕΠΟΝ.

Ο Γιάννης Μπουτάρης, αφού ενημερώθηκε λεπτομερώς για την Ολυμπιάδα, εξέφρασε την ικανοποίησή για το γεγονός ότι ένας διαγωνισμός τέτοιου βεληνεκούς, με τη συμμετοχή νέων από εννέα διαφορετικές χώρες του κόσμου, θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη. Φρόντισε επίσης να συγχαρεί τα μέλη της Επιτροπής για την εφαρμογή των ψηφισμάτων όπως ορίστηκαν στην 2η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη Ποντιακής Νεολαίας που έλαβε χώρα τον Οκτώβριο του 2015. Παρούσα στη συνάντηση με τον δήμαρχο ήταν και η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων (ΠΟΠΣ) Χριστίνα Σαχινίδου.


Συνάντηση της ΠΑΣΕΠΟΝ με την Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά (στο κέντρο)

Στις 23 Αυγούστου ακολούθησαν οι συναντήσεις της ΠΑΣΕΠΟΝ με την υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, και στη συνέχεια με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα. Τόσο η Μ. Κόλλια-Τσαρουχά, όσο και ο Απ. Τζιτζικώστας εξέφρασαν, ο καθένας από την πλευρά του, την αμέριστη υποστήριξή τους στις προσπάθειες της ΠΑΣΕΠΟΝ για την προώθηση της ελληνικής γλώσσας σε όλο τον κόσμο.

Στις επισκέψεις τους στις τοπικές Αρχές της Θεσσαλονίκης, τα μέλη της ΠΑΣΕΠΟΝ συνόδευσε η διευθύντρια Ευρώπης της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, Εύα Παπαδάτου.


Συνάντηση της ΠΑΣΕΠΟΝ με τον Απόστολο Τζιτζικώστα (στο κέντρο)

Σήμερα, οι δεκατέσσερις νέοι που προκρίθηκαν στην τελική φάση της Ολυμπιάδας αναμένεται να επισκεφθούν την πανεπιστημιακή κατασκήνωση του ΑΠΘ στο Ποσείδι της Χαλκιδικής, όπου θα παραμείνουν μέχρι τις 31 Αυγούστου.

  • Το pontos-news.gr είναι χορηγός επικοινωνίας της Παγκόσμιας Ολυμπιάδας Νεοελληνικής Γλώσσας.