24 Αύγουστος 2016, 15:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Αύγουστος 2016, 13:52

Ο ΟΑΕΕ δίνει δεύτερη ευκαιρία για τις 100 δόσεις

  • Ο ΟΑΕΕ δίνει δεύτερη ευκαιρία για τις 100 δόσεις
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Φώτης Πλέγας)

Μια δεύτερη ευκαιρία σε όσους οφειλέτες έχασαν τη ρύθμιση των 100 δόσεων δίνει ο ΟΑΕΕ. Σε έγγραφό του ο Οργανισμός επισημαίνει ότι υπάρχουν πάρα πολλοί ασφαλισμένοι που έχασαν τη ρύθμιση χωρίς δική τους ευθύνη, καθώς δεν πιστώθηκε έγκαιρα το ποσό της εισφοράς ή της δόσης.

Δυνατότητα επαναφοράς των 100 δόσεων έχουν όσοι ασφαλισμένοι έχουν ήδη μπει στη ρύθμιση του Ν. 4321/2015.

Το αίτημα υποβάλλεται εντός τριών μηνών από την απώλεια της ρύθμισης, και πρέπει να συνοδεύεται από δικαιολογητικά που αποδεικνύουν ότι ο ασφαλισμένος δεν έχει ευθύνη για τη μη έγκαιρη πληρωμή.

Η αίτηση αξιολογείται από τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης του ΟΑΕΕ, ο οποίος θα πρέπει να δώσει το πράσινο φως. Στη συνέχεια, ο ασφαλισμένος θα πρέπει να εξοφλήσει τις ληξιπρόθεσμες τρέχουσες εισφορές καθώς και τις απλήρωτες-απαιτητές δόσεις, συμπεριλαμβανομένης και της τρέχουσας. Η εξόφληση πραγματοποιείται εντός πέντε εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία καταχώρησης του αιτήματος στη μηχανογραφική εφαρμογή.

Μετά την επαναφορά της ρύθμισης, οι όροι καθυστέρησης των δόσεων (τρεις δόσεις ανά έτος) εξετάζονται εξαρχής. Επίσης, όσοι ασφαλισμένοι έχασαν το δικαίωμα να ενταχθούν σε κατώτερη κατηγορία, θα πρέπει να καταθέσουν εκ νέου αίτηση.