24 Αύγουστος 2016, 08:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Αύγουστος 2016, 08:18

Επιμένουν οι καταιγίδες την Τετάρτη – Αναλυτική πρόγνωση του καιρού

  • Επιμένουν οι καταιγίδες την Τετάρτη – Αναλυτική πρόγνωση του καιρού
    (Φωτ.: Flickr)

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές, προβλέπουν την Τετάρτη οι μετεωρολόγοι στα νησιά του Ιονίου, τη Στερεά, την Πελοπόννησο και πιθανώς πρόσκαιρα στην Ήπειρο και τη Θεσσαλία. Βόρειοι άνεμοι 6 με 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Παροδικά αυξημένες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανούς όμβρους ή καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πρόσκαιρους όμβρους στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 πρόσκαιρα μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε νησιά Ιονίου, Ήπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, μέχρι και τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που πιθανώς στη Θεσσαλία και τη Στερεά να είναι τοπικά ισχυρές. Σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με πιθανότητα όμβρων στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι βόρειοι 4 με 6 και στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Σε Δωδεκάνησα και στα νησιά ανατολικού Αιγαίου ο καιρός θα είναι αίθριος. Τοπικές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι βόρειοι 4 με 6 και στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 31 βαθμούς Κελσίου.