23 Αύγουστος 2016, 15:21 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Αύγουστος 2016, 15:21

Βάσεις 2016: Την Τετάρτη τα αποτελέσματα εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

  • Βάσεις 2016: Την Τετάρτη τα αποτελέσματα εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Αλέξανδρος Μπελτές)

Τέλος στην αγωνία χιλιάδων παιδιών που έδωσαν Πανελλαδικές εξετάσεις μπαίνει την Τετάρτη, στις 10:00, καθώς ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα της εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σε συνέντευξη Τύπου.

Από τις 11:00, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου http://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας
α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους
β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο - Μητρώνυμο).

Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να εκτυπωθούν ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, στα οποία θα αναρτηθούν εντός της ίδιας ημέρας.

Στις 11:00 το πρωί της Τετάρτης, θα ανακοινωθούν και τα αποτελέσματα των εισαγόμενων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών (αποφοίτων Λυκείων εκτός Ε.Ε.) και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων κρατών-μελών της Ε.Ε., μη ελληνικής καταγωγής. Τα ανωτέρω αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ίδια ιστοσελίδα του υπουργείου.